İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Tanzanya İmam ve Medrese Hocalarına Yönelik Eğitim Projesi
Zanzibar Adası’nda sayıları 500 civarında olan imamların tümüne ve medrese hocalarına eğitim verilecek ve böylece eğitimcilerin yeni ve daha etkili metotlarla din eğitimi vermeleri sağlanmış olacaktır
Afrika, Tanzanya 15.01.2010

Tanzanya’nın Zanzibar Adası’nda 2000 civarında medrese bulunmaktadır. %95’i Müslüman olan ada halkının çocukları anaokulundan itibaren ortaöğretim boyunca bu medreselerde eğitim almaktadır. Ancak adada yaşayan Müslümanlar için çok önemli olan bu medreselerdeki eğitim metotları ve eğitimciler günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte değildir. Proje kapsamında Zanzibar Adası’nda sayıları 500 civarında olan imamların tümüne ve medrese hocalarına eğitim verilecek ve böylece eğitimcilerin yeni ve daha etkili metotlarla din eğitimi vermeleri sağlanmış olacaktır. Mekân ve kullanılacak materyalleri Medreseler Bakanlığı’nın temin edeceği proje, her bölgede uzman eğitimciler tarafından 10’ar gün süreli eğitim seminerlerinin verilmesi ve çalışma atölyelerinin düzenlenmesi şeklinde gerçekleşecektir. 

 

Proje Adı: İmamlara ve Medrese Hocalarına Yönelik Mesleki Eğitim Projesi

Proje Maliyeti: 10.000$

Ülke: Tanzanya- Zanzibar Adası

Tahmini Süresi: 2 yıl 

İstifade Edecek Kişi Sayısı: 500 imam ve medrese hocası

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024