İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ekiplerimiz yola çıktı
Ekiplerimiz, Kurban kesimlerini ve dağıtımlarını organize etmek için ülke ve bölgelere gitmeye başladı. 19 yıldır Kurban çalışması yapan İHH ekipleri, bu yıl da yüzlerinin akıyla bir kurban bayramını
10.11.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, hayırseverlerin bağışlamış olduğu kurbanlıkları kesmek için yola çıktı. İHH ekipleri, Kurban kesimlerini ve dağıtımlarını organize etmek için Afrika, Ortadoğu, Orta Asya, Güney Asya, Uzakdoğu, Doğu Avrupa, Balkanlar ve Latin Amerika ülkelerine gidiyorlar.

Dünyanın en doğu ve en batı noktasındaki ülkelere gidecek olan ekipler, gittikleri ülke ve bölgelere ulaşmak için saatler süren uçak yoluculukları yapıyorlar. İHH’dan dualarla uğurlanan ekipler, bayrama yurt dışında girecekler.

En uzak noktalara gidecek olan ekipler, bayramdan bir hafta önce yola çıktı. Dünyanın en doğu noktasında bulunan Kamçatka için yola çıkan ekipler, nihayet bölgeye vardı. Bölgeyle ilgili ilk izlenimlerini anlatan Orhan Şefik, Kamçatka’da hava sıcaklığının eksilerde olduğunu,  her tarafın kar ve buzla kaplandığını anlattı.  Şefik, Kamçatkalı Müslümanların sıcak ilgisiyle ısındıklarını söyledi.

İHH, önemli bir kısmı insani yardım gönüllülerinden oluşan ekiplerini, ülke ve bölgelere göndermeye devam ediyor. Allah bütün yardım gönüllülerimize hayırlı bir şekilde gidip dönmeyi nasip etsin.

Pakistan’a özel ilgi

İHH, Kurbanda Pakistan’a ağırlık verecek. Pakistan’a kalabalık bir ekip gönderildi. Bu ekipler, Pakistan’a varır varmaz sel bölgelerine dağılacaklar. Her bir sel bölgesinde kurbanlar kesilerek, etleri sel afetinde mağdur olan ailelere dağıtılacak.  Ayrıca yapımı biten kalıcı konutlar ile prefabrik evler de ailelere teslim edilecek.

19 yıldır Kurban çalışması yapan İHH ekipleri, bu yıl da yüzlerinin akıyla bir kurban bayramını daha yaşamayı ve yaşatmayı hedefliyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH, Batı Afrika ülkesi Mali’de inşa ettiği 2 caminin açılışını yaptı. Vakıf ayrıca, 1 su kuyusunu da hizmete açtı.
22.05.2025
İHH yetimler için fidan dikti
İHH yetimler için fidan dikti
İHH, başlattığı "Her Yetime Bir Fidan" projesiyle, destekte bulunduğu her yetim için bir fidan dikiyor. Projenin ilk etabında birçok ilde yetim sponsorları adına fidan dikildi.
16.05.2025
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan ve içerisinde 1605 ton ağırlığında 110 konteynerlik yardım malzemesi bulunan "2. İyilik Gemisi" Port Sudan Limanı'na ulaştı.
04.05.2025