İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Teksas’tan Hakikate Yolculuk
Genç İHH İstanbul Lise Komisyonu, Najla Tammy Kepler ile birlikte Teksas’tan Hakikate Yolculuk kitabının tahlilini gerçekleştirdi.
17.04.2018

Genç İHH İstanbul Lise Komisyonu Gönüllüleri, bu ay Yazar Najla Tammy Kepler’in Teksas’tan Hakikate Yolculuk kitabını okudu. Okumanın ardından kitabın tahlili liseli öğrencilerin katılımıyla ilk olarak Anadolu Yakası’nda Sancaktepe Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Avrupa Yakası’ndaki tahlil ise Eyüp Kültür Sanat Merkezi’nde icra edildi.

nejla-tammy.jpg

“Cadılar Bayramı, Sevgililer ve Anneler Günü… Bunların hepsi batıl”

Eyüp Sultan’daki tahlile İslam’la müşerref olma sürecini anlatmakla başlayan Amerikalı Müslüman Yazar Nejla Tammy Kepler, sözlerini Amerika’daki yaşantısını anlatmakla sürdürdü. Tammy Kepler’in konuşmasının ardından program, soru cevap ile devam etti. Kepler’in konuşmasındaki satır başları şu şekilde:

“Amerika’da eskiden ağaca tapıyorlardı, tıpkı Türkiye’de Noel ağaçlarının süslenmesi gibi. Bana ilginç gelen Türkiye’de de ‘Allah korusun demek’ yerine ‘Nazar değmesin’ diyerek iki defa tahtaya vuruluyor olması. Halbuki bu eylem Hristiyanların adetidir. Cadılar Bayramı, Sevgililer Günü, Anneler Günü… Bunların hepsi batıl.

Hristiyan iken hakikate ilk adımımı attım ama yine de boşluktaydım çünkü doğru yolu bilmiyordum. Beni koruyacak mahremiyet ve namaz yoktu. Bir sabah evimin önünde bir sarhoşun duvarıma vurarak kırmasıyla uyandım. Yine başka bir sabah başka bir sarhoş anneme silah çekti.

“3 sene boyunca ‘Ya Rabbi bana hikmet ver’ diye dua ettim”

Genç yaşta kendilerini kirleten gençlerle dolu Amerika. Aile yoksa çocuk kiminle büyüyecek? Çeteler, yaralama ve intihar… Aile yoksa komşuluk nasıl olacak? Komşuluk yoksa hırsızlık olur. Kölelik de var Amerika’da. Annem okul okumak için faizli kredi aldı, ama hala ödeyemiyor o borcu. Annem bugün 70 yaşında ve hala 60 bin TL borcu var.

3 sene boyunca ‘Ya Rabbi bana hikmet ver’ diye dua ettim. 3 sene sonra Türkiye’den gelen bir öğrenci bana hediye getirdi. Seccade ya da başörtüsü değil. Bana nazar boncuğu getirmiş. Ona sordum: Bu taş beni nasıl koruyacak? Neyse ki daha sonra küçük bir kitap getirdi. Meşhur 40 hadis kitabı. Bu kitabı okumak için normalde yarım saat yeterdi bana. Ama ben 2 gecede okudum çünkü okumaktan çok anlamak gerekiyordu. Ve sonra Hazreti Muhammed’le tanıştım. Meğer o dünyanın en dürüst ve en mükemmel insanıymış. Ardından şehadet getirdim.

izleyiciler.jpg

“En büyük hazine Kuran’ı Kerim’dir”

Annem, bana kız kardeşimi göstermemeye başladı. Arabamı elimden aldı. Çok zor günler yaşadım. Sonra Arapça öğrendim ve kendime Nejla ismini seçtim. Zanaat ve sporla ilgilendim, nişancılık, okçuluk sporlarıyla ilgilenmeye başladım. Okçuluk yaparken namazım için antrenman yaptığımı farkettim çünkü okçuluk da fiziksel ve zihinsel bir bütünlük gerektiriyordu tıpkı namaz gibi.

Gençler, kitaplar hazinedir ve en büyük hazine Kuran’ı Kerim’dir. Müslüman olduğumda hacca gitmek istedim fakat hiç bir şey bilmiyordum. 11 saat video izledim ve not aldım. 2012’de de Allah bana hacca gitmeyi nasip etti.

“Kapandım ve hayatım değişti”

Bir gün Müslüman arkadaşım ‘Bol giyinsen, dar giyinmesen olur mu?’ dedi ve ben bol giyinmeye başladım. Onun tavsiyesiyle makyajı da bıraktım. Meğer günde 1 saat makyaja harcıyormuşum. Daha sonra kapandım ve hayatım değişti.

İlk Türkiyeye gelişim 1992’de oldu. Beykoz’da evimin dibinde ilk defa bir ezan sesi duydum. Kim bu davete icabet etmez ki? 2005’te Ankara Kızılay’da bir Cuma günü Cuma namazında bütün esnafın dükkan önlerinde camileri dolup taşırarak çekinmeden namaz kıldıklarını gördüm. 90’lı yıllarda bu böyle değildi. Türkiye’nin de değiştiğini görüyordum.”

hediye.jpg

Hediye takdimi

Kitap tahlilinin ardından Kepler’e ve liseler arası düzenlenen “Kış” temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Program, Nejla Tammy Kepler’in kitabını imzalaması ile son buldu.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022