İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Gazze’de 870 aile için çadır kentler kurdu
İHH İnsani Yardım Vakfı, Filistin’de gerçekleşen ateşkesin ardından Gazze’de saldırılardan etkilenen Filistinliler için 6 adet çadır kent inşa etti. İnşa edilen çadır kentlere 870 aile yerleştirildi.
Filistin, Filistin-Gazze 07.02.2025

İşgalci İsrail 7 Ekim 2023 yılından bu yana Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda 47 bin 518 kişiyi katlederken, 111 bin 612 kişiyi ise yaraladı. Filistin’de geride kalan 16 ayda toplam 245 bin 123 adet konut yıkıldı. İmzalanan ateşkesin ardından İHH İnsani Yardım Vakfı, İsrail saldırıları neticesinde yıkıma uğrayan Gazze’de, acil barınma yardımı kapsamında 6 çadır kent inşa etti. İnşa edilen Şicaiyye Çadır Kenti: İstanbul İHH, Şicaiyye Parkı Çadır Kenti: Samsun ve Erzurum İHH, Ankara Çadır Kenti: Ankara İHH, Emirsultan Çadır Kenti: Bursa İHH, Konya Çadır Kenti: Konya İHH ve Kocaeli Çadır Kenti: Kocaeli İHH’nın destekleriyle kuruldu. Ayrıca Konya İHH’nın yardımıyla kurulan Konya İHH Çadır Kenti barındırdığı 300 çadır ile Gazze’nin inşa edilen en büyük çadır kentidir.
 

Binlerce Filistinli faydalandı
İnşa edilen kentlerde altyapı, mescit, eğitim alanları ve sağlık merkezleri gibi temel insani ihtiyaçlara yönelik alanlar da bulunmaktadır. Toplamda 688 adet çadır bulunan kentlere ise evleri yıkılan ve zorlu kış şartlarında kendi imkanlarıyla derme çatma barakalar yaparak yaşamlarını sürdürmeye çalışan 4 bin 350 Filistinli yerleştirildi.

3.jpg 
İHH İnsani Yardım Vakfı, İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023’ten önce olduğu gibi Filistin’deki yardım faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

Destek olmak için
Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine İHH aracılığıyla destek olmak için, GAZZE yazıp 3072’ye SMS göndererek 30 TL, 4072’ye SMS göndererek 130 TL bağışta bulunulabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına, açıklama kısmına GAZZE yazarak istedikleri tutarda yardım edebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İstanbul, Filistin’in özgürlüğü için yürüdü
İstanbul, Filistin’in özgürlüğü için yürüdü
İHH öncülüğünde, Mavi Marmara şehitlerini anmak, Filistin’in özgürlüğüne destek vermek ve Gazze’de yardım çalışmaları sırasında şehit olan İHH çalışanlarını anmak amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Düzenlenen yürüyüşe on binlerce kişi katıldı.
İstanbul
01.06.2025
İHH’dan, Gazze’de 5 görevlisinin şehit edildiği saldırıyla ilgili basın açıklaması
İHH’dan, Gazze’de 5 görevlisinin şehit edildiği saldırıyla ilgili basın açıklaması
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail tarafından Gazze’de 5 İHH görevlisinin şehit edildiği saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İHH Genel Başkanı Av. Bülent Yıldırım, “7 Ekim 2023'ten itibaren şu ana kadar 11 çalışanımız şehit edildi. Ama bir arada en fazla şehit bu son saldırıda oldu. Arabayı bilinçli olarak vurdular. Amaçları insani yardımı önlemek. İsrail, 'ben Türk kuruluşunu vururum, Türkler de sokağa bile çıkamaz' anlayışına sahip olmasın. Pazar günü 14.00’te Fatih Camii’nden Ayasofya Camii’ne kadar öyle bir eylem yapalım ki sesi Tel Aviv’den duyulsun” dedi.
30.05.2025
Gazze'de 5 İHH görevlisi İsrail saldırılarında şehit oldu
Gazze'de 5 İHH görevlisi İsrail saldırılarında şehit oldu
İHH'nın Gazze'deki 5 çalışanı katil İsrail'in saldırılarında şehit oldu, 2 çalışanı ise ağır yaralandı.
28.05.2025