İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Afganistan Geleceği Düşünce Forumu’nun 8’nci toplantısı İstanbul’da düzenleniyor
Afganistan Geleceği Düşünce Forumu’nun (Afghanistan Future Thought Forum) 8. Tur Toplantısı İstanbul’da düzenleniyor. 3 gün sürecek forumun ev sahipliğini Dışişleri Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı yapıyor.
Afganistan 26.12.2023

Afganistan hükümeti, uluslararası sivil toplum, akademi ve eski hükümet temsilcileri dâhil olmak üzere çeşitli alanlardan temsilcilerin katıldığı forumun 8. tur toplantısı İstanbul’da gerçekleştiriliyor. 3 gün sürecek forumda, ülkenin kalkınma ve istihdam başta olmak üzere çeşitli sorunları ve çözüm önerileri ele alınıyor.

Forumun ilk gün toplantısında, Dışişleri Bakanlığı Güney Asya Genel Müdürü Büyükelçi Oğuzhan Ertuğrul, Afganistan Geleceği Düşünce Forumu Başkanı Fatima Gailani, Hamad Bin Khalifa Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sultan Barakat, Birleşmiş Milletler Afganistan için Özel Değerlendirme Misyonu Koordinatörü Feridun Sinirlioğlu, İHH Genel Başkanı Av. Bülent Yıldırım, İHH İnsani Diplomasiden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Altay ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Problemler için istişare çağrısı

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım yaptığı konuşmada, problemlerin hak ve adalet temelinde istişare ile halledilmesinin önemini vurguladı. Yıldırım, “Bu şekilde asgari müştereklerimiz ortaya çıkar ve ortak akılla hareket etme imkânı buluruz. Aksi takdirde ülkemizin kalkınması, gençlerimizin eğitimi ve halkımızın refahı için vereceğimiz enerjiyi birbirimizi yenmek için kullanırız ki bu da zayıf düşmemize sebep olur” dedi.

“Afganistan’ı izole etmeyin”

Devletlere, Birleşmiş Milletler’e ve uluslararası kurumlara çağrıda bulunan Yıldırım, “Afganistan’ı izole etmeyin. Ekonomik, siyasi veya diplomatik ambargo uygulamayın. 40 yıldır savaşlarla yorulmuş bu halka destek olun. Acil insani yardım ve kalkınma projelerinin önündeki engelleri kaldırın.

Forumun ilk günkü programı katılımcılar tarafından yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Balat Medya ve Sinema Akademisinden 93 Öğrenci Mezun Oldu
Balat Medya ve Sinema Akademisinden 93 Öğrenci Mezun Oldu
Gençlerin medya ve sinema alanlarında donanımlı bireyler olarak yetişmesini hedefleyen Balat Medya ve Sinema Akademisi, 2024/2025 eğitim dönemini başarıyla tamamladı. Farklı disiplinlerden gençleri bir araya getiren akademide bu yıl toplam 93 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.
İstanbul
04.07.2025
İHH ve DIGNITÉ International, "İnsani Yardım için Dijital Çözümler" Projesi’ni Tamamladı
İHH ve DIGNITÉ International, "İnsani Yardım için Dijital Çözümler" Projesi’ni Tamamladı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Fransız partner kurumu DIGNITÉ International’ın Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Erasmus+ "İnsani Yardım için Dijital Çözümler" Projesi tamamlandı.
03.07.2025
“Devletler, Gazze’deki katliamların durması için gerekeni yapmalı”
“Devletler, Gazze’deki katliamların durması için gerekeni yapmalı”
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, "Soykırım Devam Ediyor Gazze'yi Unutma!" başlığıyla basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada konuşan İHH Genel Sekreteri Ahmet Göksun, “Devletler nasıl İsrail-İran savaşını 12 gün içerisinde durdurabildiyse, Gazze’de uygulanan katliamların da durdurulması için ellerinden geleni yapmak durumundalar. Bunu insanlığa karşı borçlular” dedi.
01.07.2025