İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ümmetin gençleri kardeşlik yürüyüşünde buluştu
Altmış ülkeden gençler İstanbul Taksim'de bir araya gelerek ümmetin birleşmesi ve ümmet coğrafyasına dikkati çekmek için yürüdü.
05.05.2014

Türkiye dahil 60 farklı ülkeden yüzlerce öğrenci İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıları protesto etmek ve Müslümanların yanında olduklarını göstermek için yürüdü.Türkiye, Mısır, Gazze, Somali, Arakan, Orta Afrika, Bangladeş, Doğu Türkistan gibi ülkelerden gelerek Türkiye’de okuyan öğrenciler tek yürek olarak ümmet için haykırdı. Renkleri, dilleri ve kültürleri farklı olsa da tek yürek olan bu gençler islam coğrafyasında meydana gelen savaşları, katliamları, işkence ve idamları protesto ederek zalimlerin karşısında durduklarını ve mazlum halkların yalnız olmadıklarını tüm dünyaya göstererek ümmetin birleşmesi gereğinin altını çizdiler.

Özellikle Suriye, Mısır, Doğu Türkistan, Afrika gibi müslümanların zulüm altında olduğu coğrafyalardaki sıkıntıların dile getirildiği eylemde "Suriye, Mısır, Orta Afrika, Kardeşler Her Zaman Omuz Omuza!", "Suriye'ye, Mısır'a, Direnişe Bin Selam!", "Ya Allah Menna Ğayrek Ya Allah!" gibi sloganlarla ümmet bilinci ortaya konuldu.

Musab Topal'ın sunumunu yaptığı eylemde Mücahit Cemaller bir konuşma yaptı. Konuşmada birçok İslam beldeseinde ciddi sıkıntılar olduğunu ve bu sorunların çözülememe sebebinin ümmet olgusunun yitirilmesi olduğunu ifade eden Cemaller, çizilen sınırları bir Müslümanın kabul edemeyeceğini, Müslümanların ulus devletler değil kardeş halklar olarak yaşaması gerektiğini belirtti. Cemaller konuşmasının ardından basın açıklamasını okudu.

Eylemde Burak Ataş, Kürtçe; Cüneyt Müceddid, İngilizce; Hasan Cemal, Arapça olmak üzere dört dilde basın açıklaması okundu. Okunan basın açıklamalarının ardından toplu bir şekilde dua edildi. Duada birlik ve beraberlik temennilerinde bulunululdu.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024