İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Trabzon Gönüllülerinden Yetimlere Destek Programı
Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği ‘Yetim Dayanışma Günleri’ kapsamında yetim çocuklar yararına bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.
Türkiye 10.04.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında Türkiye ile birlikte dünyada 41 ülke ve bölgede gerçekleştirilen ‘Yetim Dayanışma Günleri’ kapsamında Trabzon’da da yetimler için etkinlikler yapıldı.

Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği, Trabzon Belediyesi'nin de desteği ile Hamamizâde İhsanbey Kültür Merkezi'nde ‘Siz Sahiplenmezseniz Adı Yetim Kalır’ adlı bir konferans düzenledi.

KTÜ'de okuyan çok sayıda misafir öğrenci ile Trabzon halkının katılım gösterdiği gece, Somalili ve Afganistanlı öğrencilerin Kur’an tilaveti ile başladı. İHH’nın yurtiçi ve yurtdışında yaptığı faaliyetlerin anlatıldığı sinevizyon izletildi.

Konferansta dernek adına Temsilci Dr. Murat Kadir Topu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Emin Aşıkkutlu konuşmacı olarak yer aldı.

Derneğin diğer etkinliği ise 100’e yakın yetim çocuğu aileleri ile birlikte bir kahvaltı programıydı. Kahvaltı sonrası bir mağazada her yetim çocuğa 80 TL değerinde giyim yardım yapıldı.

Daha sonra yetimler Trabzon Belediyesi tarafından Uzungöl’e götürüldü. Etkinlik burada yetimler için yapılan yarışmalarda kazananlara ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022