İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Tsunaminin ikinci yılında projeler devam ediyor
Güney Asya’da meydana gelen ve yaklaşık 250 bin kişinin hayatını kaybettiği tsunaminin üzerinden iki yıl geçti. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bölgedeki projeleri devam ediyor.
Endonezya, GüneyAsya, Hindistan, SriLanka, Tayland 28.12.2006

26 Aralık 2004’de Güney Asya’da gerçekleşen tsunaminin üzerinden iki yıl geçti. Endonezya’nın Sumatra adası açıklarında meydana gelen 9 büyüklüğünde deprem ve ardından oluşan tsunamiden Endonezya, Malezya, Tayland, Sri Lanka ve Hindistan olmak üzere birçok ülke etkilenmiş, sadece Endonezya’da 200 bine yakın kişi hayatını kaybetmişti.

İHH İnsani Yardım Vakfı, tsunamiden en çok etkilenen ülkelerden biri olan Endonezya’nın Açe eyaletinde, ilk etapta acil kurtarma, sağlık ve gıda yardımlarında bulundu. Tsunamiden sonra sürdürülen yeniden yapılanma ve rehabilitasyon çalışmalarına destek veren İHH İnsani Yardım Vakfı, bölgede kalıcı projeleri hayata geçirdi. İçinde okul, cami, hastane gibi sosyal tesislerin de bulunduğu “İstanbul Köyü”, tsunamide evlerini kaybeden afetzedeler için barınma imkanı sağlıyor. İHH, Açelilere motorlu taksiler temin ederek bölge halkının geçimine de katkıda bulundu. İHH tarafından inşa edilen “İstanbul Yetim Kompleksi” tsunamide ailelerini kaybeden çocuklara barınma imkanı sunarken, sağlık ve eğitim hizmetleri de veriyor. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bölgenin sosyal ve kültürel yapısını gözeterek hayata geçirdiği projeler devam ediyor.

Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda da bölgeyi ziyaret edecek olan İHH ekipleri, Türkiyeli hayırseverlerin yardımlarını bölgeye ulaştıracak, hayata geçirilen projeleri yerinde gözlemleyecek ve ihtiyaç duyulan yeni proje önerileri ile Türkiye’ye dönecekler.

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024