İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Malavi'de Boğaziçi Yetimhanesi açıldı
İHH Gönüllüsü Boğaziçi Üniversiteliler kitap ayracı projesiyle büyük bir başarıya imza attı.
Afrika, Malavi 23.08.2012

İHH gönüllüsü bir grup Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi gencin el emeği göz nuru kitap ayraçlarıyla çıktıkları hayır yolu amacına ulaştı; Malavi’de Boğaziçi Yetimhanesi açıldı.

İHH gönüllüsü bir grup Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi genç, başlattıkları “Kitap Ayracı Projesi” kapsamında ürettikleri kitap ayracı, not defteri ve rozet satışlarından elde ettikleri gelirle Malavi’de bir yetimhane projesinin hayata geçirilmesini sağladı.

Malavi’de Chiradzulu bölgesinin Kanyenda kentinde açılışı gerçekleştirilen yetimhanenin çok zor şartlar altında yaşayan ve eğitimlerine devam edemeyen Malavili yetimler için aynı zamanda bir eğitim merkezi olması hedefleniyor.

Erkek ve kız çocuklar için iki ayrı yurt olarak hizmet verecek komplekste ilk etapta toplam 80 çocuk barınabilecek. 750 m2 alan üzerine inşa edilen yetimhanelerde yatakhanelerin yanı sıra, tuvalet, çamaşırhane, ziyaretçi odası, mutfak, revir, yemekhane gibi bölümler yer alıyor. Komplekste oluşturulacak eğitim merkezinden ise yetimhanede kalan çocukların yanı sıra civar yerleşim bölgelerinde yaşayan halkın da faydalanması planlanıyor.

1964'te bağımsızlığını kazanmış Malavi, dünyanın en az gelişmiş ve en yoğun nüfuslu ülkelerinden biri. Afrika kıtasının bu bölgesinde yıllardır süren iç çatışmalar ve ülkedeki ekonomik istikrarsızlık nedeniyle halk her geçen gün biraz da fakirleşirken birçok çocuk da yetim kalıyor. Başta barınma olmak üzere pek çok sorunla mücadele etmek zorunda olan Malavili yetimler için İHH’nın bölgede gerçekleştirdiği projeler büyük önem taşıyor.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022