İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yemen acil yardım bekliyor!
Yemen’de insani kriz ölümcül boyutlara ulaştı. 21 milyon insan gıda sıkıntısı çekiyor. Çatışma, açlık, kolera ve çeşitli salgın hastalıklar nedeniyle şu ana kadar 7 bin insan öldü. İHH, “Yemen Yardım Bekliyor” sloganıyla acil yardım kampanyası başlattı.
Yemen 16.11.2018

Stratejik konumu ve dünyanın en zengin enerji bölgelerine yakınlığı sebebiyle geçmişten bu yana uluslararası güç odaklarının hedefinde olan Yemen şimdi de iç savaşın hüküm sürdüğü bir ülke olarak ayakta kalmaya çalışıyor.

21 milyon insanın ciddi anlamda gıdaya ulaşımında sıkıntı yaşandığı Yemen'de iç savaştan dolayı 7 bin insan öldü. 3 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı. Sağlık sisteminin de çöktüğü ülkede  insanların sağlık hizmetine ulaşmasında büyük zorluk yaşanıyor.

ihh-yemen-acil-yardim-kampanyasi-1.jpeg

Ülkede iç çatışmalarla birlikte kuraklık da zaman zaman etkili oluyor. Özellikle gıda ve su sorununun birçok bölgede etkisini sürdürdüğü Yemen’de sağlık krizi de bulaşıcı hastalıkların yayılması ile her geçen gün derinleşiyor. Halk bir yandan açlıkla diğer yandan hastalıklarla ve iç çatışmaların etkileriyle mücadele ediyor. Yemen’deki durumun iyileştirilmesi için yardımseverlerin desteği gerekiyor.

ihh-yemen-acil-yardim-kampanyasi-3.jpg

İHH İnsani Yardım Vakfı'mız, krizin ilk gününden itibaren, başta Taiz ve Sanâ kırsalları olmak üzere ülke genelinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımları, bebek maması, hijyen paketleri, un, su, mobil sağlık klinik hizmetleri gibi alanlarda yardım ulaştırıyor. Krizin her geçen gün daha da derinleştiği Yemen’de 2018 Kasım ayı içerisinde de 13 bin 255 muhtaca Acil Yardım Çalışmaları kapsamında gıda kolisi ulaştırıldı.

ihh-yemen-acil-yardim-kampanyasi-4.jpg

Yemen'de 2017 yılından itibaren 500 binden fazla kişiye gıda kumanyası, yatak, battaniye ve sağlık yardımında bulunuldu. 2017 ve 2018 Kurban çalışmalarıyla Yemen’de 110 bin kişiye kurban hissesi ulaştırıldı. 2018 yılı itibarıyla Yemen’de 4985 yetime sponsor olundu. 2017 yılından bu yana kolera ile mücadele için Aden ve Taiz bölgesinde 53 bin hastaya sağlık yardımı yapıldı.

ihh-yemen-acil-yardim-kampanyasi-5.jpg

Bunun yanında, başkent Sana’da Yemen Hasta Bakım Merkezi’nde toplam 234 kanser ve diyaliz hastasına gıda ve ilaç yardımı ulaştırıldı. Merkezdeki hastaların barınma, gıda ve ilaç ihtiyaçları da karşılandı. Çeşitli alanlarda bu yardımlardan toplamda 2 milyon kişi faydalandı.

ihh-yemen-acil-yardim-kampanyasi-6.jpg

Yemen halkına destek olmak isteyen hayırseverler, tüm operatörlerden YEMEN yazıp 3072’ye SMS göndererek 30 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına açıklama kısmına YEMEN yazarak yardım edebiliyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

ihh-yemen-acil-yardim-kampanyasi-afisi-2.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024