İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Van İHH’dan Halep’e 3 TIR yardım
Van İHH İnsani Yardım Derneği, “Halep’e Yol Açın” yardım kampanyası kapsamında topladığı 3 TIR insani yardım malzemesini, Suriye’nin Halep kentine gönderdi.
Suriye 13.10.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım’ın İHH Genel Merkezi’nde geçtiğimiz haftalarda yaptığı “Halep’e Yol Açın” çağrısı Anadolu’dan karşılık bulmaya devam ediyor. Van İHH ise bu hayır kervanına katılan insani yardım derneklerinden sadece bir tanesi.

Kampanya kapsamında hazırlanan 3 insani yardım TIR’ı için düzenlenen törende konuşan Van İHH Başkanı İbrahim Çinkılıç, geçtiğimiz günlerde vakfımız ile Suriye İslam Konseyi’nin, Halep’te sivillere yönelik devam eden katliamlar nedeniyle “Halep’e Yol Açın” adıyla bir yardım kampanyası başlattığını belirtti.

14708287_1414045598624365_3179227747583578542_.jpg

Yardımlarımız sürecek

Van İHH olarak 3 TIR insani yardım TIR’ını Halep’e doğru yola çıkardıklarını ifade eden Cinkılıç, “İçerisinde un, gıda, battaniye ve ilaç bulunan yardım TIR’larımız inşallah kısa sürede Halep’e ulaşacaktır. Ancak Halep’te yaşanan insanlık dramının bir nebze de olsa hafiflemesi adına yardım çalışmalarımız devam edecektir. Tüm Vanlıları bu iyilik kervanına katkı sunmaya davet ediyorum” dedi.

Açıklamanın ardından 3 yardım TIR’ı dualarla Suriye’ye uğurlandı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt merkezli KSR kurumu (Kuwait Society for Relief) ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan yardım gemisi, 1.742 ton insani yardım malzemesiyle Mersin Limanı’ndan hareket etti. Yardım malzemeleri, önce Ürdün’e daha sonra ise karayoluyla Gazze’ye ulaştırılacak.
06.08.2024
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, İHH İstanbul Yetim Birimi ve İstanbul Genç İHH tarafından Psikoloji, PDR ve Sosyal Hizmet bölümü öğrencilerine yönelik Psikososyal Akademi Programı düzenlendi.
11.07.2024
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan iç savaş, bir yılı aşkın süredir devam ediyor. 11 milyondan fazla kişinin ülke içinde ve dışında farklı noktalara göç etmek zorunda kaldığı ülkede, 14 milyonu çocuk olmak üzere 25 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor.
06.07.2024