İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Vicdan Konvoyu heyeti TBMM'de
Vicdan Konvoyu temsilcileri, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar tarafından TBMM’de ağırlandı.
Suriye 07.03.2018

Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve her gün işkence edilen kadınların seslerini duyurmak için organize edilen, aralarında Ukrayna, Pakistan ile Afganistan milletvekillerinin de yer aldığı Vicdan Konvoyu heyeti, TBMM'yi ziyaret etti.

Vicdan Konvoyu Sözcüsü Nalan Dal'ın öncülüğündeki heyet ile bir araya gelen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, Suriye'de kadınların yaşadığı insanlık dramına dikkati çekerek farkındalık oluşturmak için başlattıkları Vicdan Konvoyu hareketinden dolayı heyeti kutladı.

heyet.jpeg

13 binin üzerinde kadının Suriye’de tutuklandığını belirten Serdar, kadınların tecavüz ve şiddetin mağduru olduğunu söyledi. Serdar, "Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak yaşanan hak ihlalleri ve işlenen savaş suçlarını uluslararası platformlarda dile getirdik, getirmeye devam edeceğiz. İnsan Hakları ve Adalet Derneği ve İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde oluşturulan ’Kadınlar için Vicdan Konvoyu’ hareketi de Suriye’de kadınlara ve kız çocuklarına yönelik hak ihlallerini dünya kamuoyuna duyurmak için oldukça önemli. Farklı ülke ve meslek gruplarından kadınların olması ayrıca uluslararası nitelik kazandırıyor" şeklinde konuştu.

detay1.jpeg

Vicdan Konvoyu Sözcüsü Nalan Dal ise Bosnalı, Arakanlı, Malezyalı, Güney Afrikalı olduklarını belirterek, "Mazlumların sesini duyurmaya çalışıyoruz. Bu konvoyumuzu oluştururken özellikle ismini ’Vicdan’ koyduk. Vicdanı olanların yapamayacakları işleri yaptıklarının ve bunlara dur denmesi gerektiğinin farkında olan biz kadınlar, mazlumların çoğu kadınlar olduğu için bir araya geldik. Onların sesini duyurmaya çalışıyoruz. Umut ediyoruz sesimiz ulaşabilecek her köşeye ulaşır" ifadelerini kullandı.

hatira.jpeg

Heyet daha sonra 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe teşebbüsünde bombalanan gazi meclisi ziyaret etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023