İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Libya’da acil yardım operasyonu için gönüllü doktorlar arıyoruz
Vakfımız Libya’da tedavisi mümkün olmayan ağır yaralıların Türkiye’ye acil bir şekilde getirilmesi için bir gemi kiraladı. Yaralıları getirmek için gönüllü doktorlara ihtiyaç var. Anestezist, genel ce
Türkiye 25.03.2011

Bingazi kentinde bulunan yaklaşık 50 yaralının tahliyesi için tüm resmi girişimler başlatıldı. Türkiye, Libya ve Mısır üçgeninde görüşmeler yapılıyor. Türkiye, Mısır ve Libya’daki resmi kurumlar yaralıları tahliye çalışmasına destek veriyor.

Yaralıların durumu ağır olduğu için doktorlar nezaretinde tahliye edilmeleri gerekiyor. Bu noktada gönüllü doktorların desteğine ihtiyaç duyuluyor. Anestezist, genel cerrah ve acil pratisyen hekimler, bu gemide gönüllü olarak görev alabilirler.  Yaralıları Libya’dan tahliye etme çalışmasına katılmak isteyen doktorlar vakfımıza başvurabilirler. Acil yardım operasyonunun bir hafta sürmesi planlanıyor.

İHH Başkan Vekili Yaşar Kutluay, “Libya’daki yaralılar günlerdir tedavi olmayı bekliyorlar. Ülkedeki mevcut hastanelerde ağır vakalara müdahale edilemiyor. İlaç ve tıbbi malzemelerde sıkıntı yaşanıyor. Bu insanların kurtarılması için biran önce tedavi edilmeleri gerekiyor. Bütün yaralıların ameliyat edilmeleri gerekiyor. Vücutlarının çeşitli yerlerinde kesik olan yaralıların ortopedik malzemelere ihtiyaçları var. Bu yaralıları tahliye etmek için gönüllü çalışacak doktorlarımızın desteğini bekliyoruz” dedi. 

İHH irtibat telefon: 0212 631 21 21

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024