İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bosnalı yetimlerle Srebrenitsa şehitlerini ziyaret ettik
Bosna'nın yetimleri, İHH'nın düzenlediği 3. Yetim Dayanışma Günleri kapsamında gerçekleştirilen programla Srebrenitsa şehitleriyle buluştu.
Balkanlar, Bosna-Hersek 03.04.2013

 

Bosna'nın yetimleri, İHH ve İstanbul Eğitim Kültür Derneği’nin düzenlediği 3. Yetim Dayanışma Günleri kapsamında gerçekleştirilen programla Srebrenitsa şehitleriyle buluştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri çerçevesinde yetim çalışması yapılan ülke ve bölgelere yapılan ziyaretlerin bir durağı da Bosna’ydı.

İHH ekiplerinin yanı sıra milletvekillerinin, yetim sponsoru ailelerin ve gazetecilerin de bulunduğu heyet, yetimlere yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştirmek üzere şehitler diyarı Bosna’yı ziyaret etti.

3 günlük ziyaretler boyunca Bosnalı yetimlerle bir araya gelen İHH heyeti Srebrenitsa katliamında hayatını kaybedenler anısına yaptırılan şehitliği ziyaret etti. Bosna Hersek'in çeşitli bölgelerinden gelen yaklaşık yetmiş yetim, şehitlikte duygu dolu anlar yaşadı. İlk defa şehitliğe gelen çocukların bazıları gözyaşlarını tutamadı.

Yetimlere bu yıl Türkiye'den Kıymetli alimlerimizden Mehmet Paksu, AK Parti Düzce milletvekili Osman Çakır, Adana milletvekili Fatoş Gürkan, Mardin milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Aksaray milletvekili İlknur İnceöz de eşlik etti. İstanbul Eğitim Kültür Derneği Başkanı Feyza Tanok Şehbayraktereviç’in rehberlik ettiği Potoçari Mezarlığı'nı ziyarette duygu dolu anlar yaşayan ekibimiz, yetimlerle birebir ilgilendiler. Srebrenitsa ve Jeba Bölgesi Anneleri Derneği Başkanı Munira Subasiç’in de katıldığı etkinliğin ardından bir şehit ailesi ziyaret edildi.

Ailelerinden bir ya da iki kişiyi savaşta kaybeden minik yetimler, Potaçari İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programda moral buldular. Tiyatro gösterisi ve koronun söylediği şarkıların ardından çocuklara, okul malzemeleri, çanta ve yiyeceklerden oluşan birer hediye paketi dağıtıldı.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024