İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan yeryüzündeki ihtiyaç sahiplerine kış yardımları
İHH İnsani Yardım Vakfı, bini aşkın sivil toplum kuruluşunun katkısıyla başlattığı "Kış Kampanyası" kapsamında şu ana kadar dünyanın çeşitli ülke ve bölgelerinde yaklaşık 200 bini aşkın ihtiyaç sahibine yardımda bulundu.
07.01.2016

İHH'nın, bini aşkın STK'nın katkısıyla başlattığı Kış Yardımları Kampanyasında dünyanın çeşitli ülke ve bölgelerinde yaklaşık 200 bini aşkın ihtiyaç sahibine yardım ulaştırıldı.

Kampanya kapsamında Suriye başta olmak üzere Afganistan, Bangladeş, Bosna-Hersek, Filistin, Irak, Kosova, Lübnan, Makedonya, Pakistan, Ürdün ve Yemen'in de aralarında bulunduğu 23 ülkede ihtiyaç sahiplerine bot, battaniye, mont, atkı, bere, mama ve bebek bisküvisinden oluşan "Acil Kış Yardım Paketi" ulaştırılıyor.

Suriye'ye 570 TIR yardım

Kış yardımları kapsamında yardımların yoğun olarak gönderildiği ülkelerin başında Suriye geliyor. Kampanyanın başladığı 2015 Kasım ayından bu yana Suriye’ye Türkiye’nin dört bir yanından toplam 570 yardım TIR’ı gönderildi.

TIR’lar aracılığıyla, bölgede ihtiyaç duyulan yardım malzemeleri mülteci kampları ile Halep, İdlip, Hama ve Humus gibi iç bölgelere gönderildi.

Ortadoğu'nun mazlumları bu kış da unutulmadı

İHH, şiddetin ve çatışmaların durmadığı Ortadoğu coğrafyasında da mülteci kamplarında hayat mücadelesi veren insanlar başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

Düzenlenen son “Kış Kampanyası” kapsamında Lübnan ve Ürdün’de yaşayan Suriyeli ve Filistinli mülteciler, Iraklı mülteciler ve Yemen’de yaşanan çatışmalar ve kasırga sebebiyle evlerini kaybetmiş yaklaşık 30 bin kişiye başta battaniye, ısınmak için yakıt, kışlık elbiseler ile gıda ve muhtelif yardımlar ulaştırıldı.

Asya'nın mağdurlarının yüzleri güldü

Çatışmaların yanında doğal afetlerle de mücadele eden Asya ülkelerinde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım faaliyetlerine “Kış Kampanyası” kapsamında da devam edildi.

Yardımlar kapsamında Banlgadeş’te yaşayan (Kutupang kamp ve civar köylerde) Arakanlı mültecilerden yaklaşık 800 aileye battaniye yardımı gerçekleştirilirken Nepal’in Tarai bölgesindeki ihtiyaç sahibi yaklaşık 500 aileye battaniye, şal, atkı, bere ve hasırdan oluşan kış malzeme dağıtıldı.

Balkanlara kış yardımları

Balkan toprakları bu kış da unutulmadı ve yardımlarla mağdurların yüzleri güldürüldü.

Yardımlar kapsamında Bosna Hersek’te 900 kişiye kömür ve odun, Arnavutluk’ta 800 kişiye odun, battaniye ve penye, Kosova’da 400 kişiye odun, Sancak’ta 200 yetim aileye eşya yardımı, Makedonya’da 700 kişiye odun, çocuk montu ve battaniye dağıtıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024