İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yalova’da Yetimlere destek için bisiklet turu
İHH Gönüllülerinden oluşan Yalova İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Derneği, yetim çocuklara yönelik bisiklet turu organize etti.
Türkiye 26.02.2013

 Toplamda 93 yetim çocuğa düzenli destek sağlayan Yalova İnsani Yardım Derneği, İHH’nın Yetimlere Dünyanızda Yer Açın kampanyası kapsamında bir dizi organizasyona imza atıyor.

Cumhuriyet Meydanı’nda yetim çocuklarla bir araya gelen dernek üyeleri, bisikletleriyle Gazipaşa Caddesi’nden başlattıkları turda, Fatih Caddesi, Spor Caddesi ve İstanbul Caddesi güzergâhını kullanarak bir şehir turu yaptı.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Hakan Tan programdan önce yaptığı konuşmada, “Yetimlere destek maksadıyla ‘Yalova Yetimlere Sahip Çıkıyor’ sloganıyla bisiklet turu etkinliği yapma kararı aldık. Bunun için tişörtler bastırdık. Bu etkinlikle, yeryüzündeki 200 milyon yetim çocuğa dikkat çekmek istedik. Bunlar bütün dünyanın çocukları. İHH İnsani Yardım Vakfı 1992 yılından beri yetimlere bu anlamda destek veriyor. Eğitim, sağlık barınma gibi temel ihtiyaçlarının yanında manevi anlamda bu çocuklara sahip çıkmak için projeler geliştiriyor. Türkiye’de ve dünyada 28 bin'den fazla yetime düzenli aylık destek programı var. Sponsor aileler yetimlere ayda 90 lira karşılığında düzenli destek verebilecekleri gibi, yetim havuzuna diledikleri miktarda bağış yaparak katkıda bulunabilirler. Bizler de Yalova’daki halkın duyarlılığını artırmak, yetimlerin bizlerle birlikte değişik zorluklarla mücadele ederek yaşadığı bilincini ve tüm dünyada bu çocuklara sahip çıkma farkındalığını oluşturmak için arkadaşlarımızla bir dizi etkinlik yapma kararı aldık.” dedi.

Mart ayında havanın müsait olduğu bir gün yetim çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek maksadıyla yamaç paraşütü gösterisi yapacaklarını duyuran Tan ayrıca liseler arası “Yetime Mektup” konulu kompozisyon ve ilköğretim öğrencileri arası “Yetim” temalı resim yarışması düzenlediklerini açıkladı. Gençlerin 15 Mart 2013 tarihine kadar müracaat edebileceği yarışmalarda derece alanlara sürpriz hediyeler takdim edilecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022