İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yedi sınıf yedi yetim
İHH tarafından başlatılan “Her Sınıfın Bir Kardeşi Var” kampanyasına Türkiye’nin çeşitli illerinden destek gelmeye devam ediyor.
Türkiye 05.12.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı desteği ile yürütülen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” isimli kampanya kapsamında Şanlıurfa’da bulunan Şanlıurfa Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, Viranşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Suruç İmam Hatip Lisesi, Suruç Anaokulu ve on beş okul daha ziyaret edildi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Derneği Yetim Biriminin çalışmaları sonunda Şanlıurfa Viranşehir Zübeyde Hanım Anaokulu’nda bulunan bütün sınıflar birer yetime sponsor olarak projeye dahil oldular.

Yedi sınıfın yedi yetime umut olduğu çalışma hakkında açıklama yapan Şanlıurfa İnsani Yardım Derneği Başkanı Behçet Atila örnek davranışlarından dolayı Viranşehir Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerine, öğretmenlerine ve Müdür Mehmet Tepeli'ye teşekkür etti.

Çocukların daha küçük yaşlarda yardımlaşma kültürü kazanmalarının çok önemli olduğuna değinen Atila açıklamasında: “Çocukları küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, başkalarının dertleriyle dertlenen duyarlı insanlar olarak yetiştirebilmeyi hedefleyen ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyası ile daha fazla yetime destek sağlamayı ve yetim çocuklara yönelik yardımların yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Atila ayrıca kampanyaya destek vererek 5 yetime sponsor olan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Personellerine de teşekkür etti ve diğer kurum ve kuruluşlardan da benzer tavrı beklediklerini ifade etti.

 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022