İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yemen yardımları sürüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Yemen’in Taiz şehrinde bulunan Yetim Eğitim Merkezine işletim desteği verdi. İHH ayrıca yine aynı bölgede yaşayan 400 mülteci aileye çadır dağıtımında bulundu.
Yemen 25.04.2019

İnsani krizin ölümcül boyutlara ulaştığı Yemen’de faaliyetlerini aralıksız bir şekilde sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin desteklerini mağdur ve muhtaçlara ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, Yemen’in Taiz şehrinde bulunan Yetim Eğitim Merkezine işletim desteği verdi ve yine Taiz’in El-Meafir bölgesinde yaşayan 400 mülteci aileye çadır dağıtımında bulundu.

ic2-min.jpg

Yetim Eğitim Merkezi

2018 sonu itibariyle işletim desteğinin verildiği Yetim Eğitim Merkezinde bin 600 yetim geleceğe hazırlanıyor. Merkezde, bilgisayar, terzilik ve dikiş, kuaförlük, İngilizce, aksesuar yapım, el becerileri, kişisel gelişim ve hafızlık gibi dersler veriliyor. Verilen derslerle yetimler, geleceğe daha sağlam adımlarla hazırlık yapıyorlar. Merkez, Yemen’in orta ve uzun vadede yeniden kalkınabilmesi ve kendi ayakları üzerinde durabilmesi açısından büyük önem arz ediyor.

kamp2-min.jpg

400 aileye çadır yardımı

Yemen'in Taiz şehrinin El-Meafir bölgesindeki 400 mülteci aileye barınma desteği sağlanmasıyla artan göç dalgasına anında müdahale ederek kriz boyutuna çıkmasını engellemede büyük rol oynadı. Ailelerin dışarıda kalmaları önlenerek çeşitli salgın hastalıklara yakalanma riskleri en aza indirildi. Çadır dağıtımında yaşlı, dul, yetim ve hasta ailelere öncelik tanınarak sosyal farkındalık oluşturuldu. Proje ile savaştan en çok etkilenen grup olan kadın ve çocuklar için güvenli bir ortam sağlanmasına katkıda bulunuldu. 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024