İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetim çocuklardan Kutlu Doğum programı
Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği Gençlik Birimince yetim çocuklar için Kutlu Doğum özel programı düzenlendi.
Türkiye 25.04.2014

Kayseri Şehir Tiyatrosunda gerçekleştirilen programa Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği üyeleri, yetim destekleyen sponsor ailelerinin yanı sıra STK temsilcileri ve İHH gönüllüleri katıldı.
Sadi Özmen’in sunuculuğunu yaptığı program yetim bir çocuğun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra peygambere yazılan şiir ve ilahilerin yanı sıra, peygamberimizin hayatından bazı kesitlerin sergilendiği tiyatro gösterisi yapıldı.



Programın ilk bölümünde yaşları 6 ile 11 arasında değişen kız çocuklarının seslendirdiği ilahiler ve 6-11 yaş arası erkek çocukların hazırlamış olduğu Esma-ül Hüsna ilahisi izleyicilerden tam not aldı.

Programda yetim çocuklar tarafından sahnelenen Uhud Savaşı’nın konu alındığı tiyatro oyunu izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Okunan şiir ve ilahilerin ardından tüm yetim çocuklar sahneye çıkarak “YETİMLERİN EFENDİSİNE SELAM OLSUN” pankartı açtılar.

Program Mehmet Kazım Aydın’ın sahnede arkadaşları ile birlikte ettiği dua ile son buldu.

Programın ardından açıklamalarda bulunan Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Tokluman, “Bugün burada salonda bulunan tüm katılımcılar, yetim çocukların sahipsiz kalmayacaklarına onların elinden tutup belli bir kariyerler edineceklerine ve bu anlamda kendilerinde büyük sorumluluk oldukların bilinciyle ayrıldılar” dedi.

Kayseri İHH Gençlik Birimi Sorumlusu Kübra Zıkkavun ise,“yetim çocuklarımızın yaklaşık son 1 aydır özveriyle ve yürekten çalışmaları sonucunda burada kendilerin bir yetim sahipsiz olmadıklarını, sahipsiz olmayıp birlikte nelerin yapılacağını, sosyal anlamda hayata kazandırılıp nelerin başarılacağını bizlere göstermiş oldular” diye konuştu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022