İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetim projesi Ağrı’da tanıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediği “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşim Var" projesinin tanıtımı Ağrı'da yapıldı.
Türkiye 04.03.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş birliğiyle Türkiye genelinde başlatılan İlk, orta okul ve liselerde uygulanacak “Her Sınıfın Bir Yetim kardeşim var" projesi Ağrı’da start aldı.

Hayrettin Atmaca Lisesi Konferans Salonundaki sunum, 66 okul müdürü, il milli eğitim müdürü, belediye başkanı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla gerçekleşti.

Sunumu gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimhaneler Koordinatörü Reşat Başer, "İHH ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan projede amaç, insanlar arasında ki sosyal yardımlaşma duygusunu pekiştirip zor durumda olan çocuklara sahip çıkmaktır” dedi.

Her sınıfa bırakılacak bir kumbara aracılığıyla toplanacak olan paraların o sınıfın belirleyeceği yetim kardeşlerine destek olarak aktarılacağını belirten Başer, şöyle devam etti:
Sınıflar yetim kardeşlerini dünyanın her ülkesinden seçebilecekler. Savaş, doğal afet, insan hakları ihlallerinin mağdurları olan çocuklar bu tür emeklerle insan tacirlerinin, organ mafyalarının, elinden kurtularak hayatlarını ve kendi öz değerlerini yaşama fırsatı bulacaklar.

Projenin Ağrı ayağının startını veren Ağrı İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu üyesi Kenan Anığı; İYDER olarak Ağrı’da yaptıkları faaliyetlere değinerek, Ağrı’da 56 yetim çocuğa aylık maaş bağlandığını, dönemsel olarak gıda, giyecek ve çocuklara yönelik sosyal faaliyetler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Anığı, aynı zamanda Ağrı halkına yönelik eğitim, gıda yardımı, yurt dışında insani yardım konularda faaliyet yaptıklarını da sözlerine ekledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022