İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try₺
usd$
eur€
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Yetimler sizinle seviniyor
İHH İnsani Yardım Vakfı Kurban Bayramında da yetimleri sevindirdi; Türkiyede ve dünyamn 15 ülke ve bölgesinde yetimlere bayramltk hediye etti .
Afganistan, Afrika, Balkanlar, Bangladeş, Endonezya, Etiyopya, Filipinler, Filistin, GüneyAsya, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Makedonya, OrtaAsya, Ortadoğu, SriLanka, Sudan, Tacikistan, Tataristan, Türkiye 05.02.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı; savaş, işgal ve doğal afet gibi nedenlerle yetim kalmış çocuklara destek olmaya devam ediyor. Yetimlerin bakımını kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar sürdürmeyi hedefleyen Sponsor Aile Sistemi kapsamında, aylık 70 TL ödeyerek bir yetimin eğitim, sağlık, gıda, giysi vb. tüm ihtiyaçlarını karşılamak mümkün. Geçtiğimiz üç aylık dönemde bir Afrika ülkesi olan Zanzibar ile Güney Asya'da bulunan Sri Lanka'dan yetimler de Sponsor Aile Sistemi'ne dahil edildi. Sri Lanka ve Zanzibar'la birlikte İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Sponsor Aile Sistemi'ni sürdürdüğü ülke ve bölge sayısı 25'e ulaştı. Halihazırda 15.300 yetim, Türkiyeli hayırseverler adına İHH tarafından destekleniyor. 

Açeli yetimlerimiz üniversiteli oldu 

2005 yılında Endonezya'da yaşanan tsunami felaketi nedeniyle yetim kalan çocuklardan 100'ü İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Açe'de açtığı İstanbul Yetim Kompleksi'nde barınıyor. Komplekste kalan yetimlerin tüm ihtiyaçları İHH tarafından karşılanıyar. İstanbul Yetim Kompleksi'nde yaşayan 19 yetimimiz bu yıl üniversite sınavlarında başarılı olarak istedikleri bölüme girmeye hak kazandı. Yetimlerimizin yerleştirildiği bölümler ise şöyle: Ekonomi, psikoloji, elektrik-elektronik mühendisliği, inşaat mühendisliği, iş idaresi, öğretmenlik, güzel sanatlar, ilahiyat, ingiliz dili ve edebiyatı, islami bankacılık ve iletişim.  

Yetimlere bayramlık hediyesi  

İHH İnsani Yardım Vakfı Kurban Bayramı'nda da yetimleri sevindirdi; Türkiye'de ve dünyanın 15 ülke ve bölgesinde yetimlere bayramlık hediye etti. Gerek İstanbul'da gerekse Türkiye'nin diğer şehirlerinde yetim giydirme organizasyonlarına gönüllülerimiz bizzat katılarak çocukların elbise seçimine yardım ettiler ve mutluluklarını paylaştılar. Arakan, Bangladeş, Filipinler-Mora, Afganistan, Darfur, Etiyopya, Filistin, Irak, Lübnan, Tacikistan, Kırgızistan, Tataristan, Kazakistan, Kosova, Makedonya ve Türkiye'de 2802 yetime bayramlık hediye edildi.  

Türkiye'deki yetimlere çok yönlü destek  

İHH İnsani Yardım Vakfı yurt içinde maddi olarak desteklediği yetimlere psikolojik ve sosyal yardımda da bulunuyor. Gönüllü psikolog ve pedagoglardan oluşan ekipler, yetimleri ve ailelerini ziyaret ederek sorunlarının çözümü için yardımcı oluyor. İHH ayrıca, İstanbul'da ikamet eden ve üniversite sınavlarına hazırlanan veya takviye derslere ihtiyacı olan yedi yetime de dershane desteği sağlıyor. 

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’den Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne onarım desteği
Türkiye’den Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne onarım desteği
İşgalci İsrail’in şiddetli saldırıları sonucu sağlık tesislerinin tamamına yakınının kullanılamaz hale geldiği Gazze’de insani yardım çalışmalarını sürdüren İHH, önemli bir projeyi hayata geçirdi. Vakıf, saldırılarda ağır hasar gören Şifa Hastanesi’nin Girişimsel Radyoloji Bölümünü kapsamlı bir onarımdan geçirerek yeniden hizmete açtı.
11.09.2026
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026