İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimlere karne şöleni
İHH İnsani Yardım Vakfı, İstanbul içerisinde sürekli ve dönemsel olarak desteklediği yetimlerin karnelerini düzenlediği bir program ile kutladı.
Türkiye 05.02.2014

Dünyanın dört bir yanında 37 binden fazla yetim çocuğun hamiliğini yapan İHH, Fatih’deki vakıf merkezinde düzenlediği program ile İstanbul içerisinde sürekli ve dönemsel olarak desteklediği yetimlere karne şenliği düzenledi.

Kahvaltı ile başlayan programdan sonra yetimler dağıtılan balonlar ve müzik eşliğinde eğlendiler. Yetim annelerinin de eşlik ettiği programa, İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Birimi Sorumlusu Murat Yılmaz ve İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da katıldı. Yıldırım yetim annelerine yönelik yaptığı konuşmasında sabırlı olmaları gerektiğini ve kendi çocuklarına karşı gösterdikleri güler yüzün dahi sadaka olduğuna değindi:

“Çocuklarımızın imtihanı inşallah kolay olsun. Allah bu çocukların ayağına taş bile değdirmesin. İnsanlığa hizmet etsinler ve Müslümanların derdi ile dertlensinler. İHH var olduğu müddetçe sizinle beraber olmayı kendisine bir şeref bilecektir. Sizin varlığınız bizim için nimettir. Biz size değil, siz bizlere yardım ediyorsunuz.

Biz bu bilinç ile hareket ediyoruz. Sizlerle olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.

Sakın bu çocukları ezik ve çekingen yetiştirmeyin. Bu çocuklar özgüvenle büyürse ülkeleri, devletleri yönetecek kademelere kadar yükselebilirler. Bakın üç kişinin amel defteri kapanmaz. Geride sadaka-i cariye bırakanın, hayırlı bir evlat bırakanın ve ilim bırakanın. Eğer siz hayırlı bir evlat yetiştirirseniz sizden sonra sadaka-i cariyeler yapar ve kendi alanında ilim bırakır. Hayırlı bir evlat yetiştirirseniz diğer hepsine kavuşabilirsin. Allah annelere bu nimeti vermiş.”

Salonda yaşı diğerlerine göre daha büyük olan yetimlere de seslenen Yıldırım, onları çok sevdiklerini ve hep yanlarında olduklarını belirterek, “ Bu vakıf sizin büyük bir ağabeyiniz, ablanızdır. Ne derdiniz varsa, ne istiyorsanız onlar burada sizler için hazır olacaktır.” şeklinde konuştu.

Üzerinde “Biz Bir Aileyiz” yazılı büyük bir pastayı yetim çocuklar ile birlikte kesen Yıldırım, salondaki bütün çocuklara kırmızı güller dağıttı ve karneleri için hepsini teker teker tebrik etti.

Esma Karaköse isimli bir çocuğun Bülent Yıldırım için hazırladığı konuşma ise yüzleri gülümsetti. İHH’ya ve Bülent Yıldırım’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan kız çocuğu, “Tüm dünya çocuklarının ve bizim babamız olan Bülent Baba’ya hoş geldin diyorum. Biz onu çok seviyoruz. Ona uzanan eller kırılsın ve onun hakkında kötü konuşan diller de tutulsun. Bu vakıfta çalışıp bizimle hep oynayan, bizi hep gezdiren ve seven ablalarımıza da çok teşekkür ediyoruz.”şeklinde konuştu.

Yetim anneleri iyi dileklerini yazdıkları kâğıtları ve el emeği yaptıkları bir İHH amblemini Bülent Yıldırım’a, iki kız çocuğu ise ağabeylerinin yaptığı bir hat sanatını Yetim Birim Sorumlusu Murat Yılmaz’a hediye etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022