İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Yetimlerimiz başarıdan başarıya koşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bakımlarını üstlendiği Pakistanlı 20 yetim öğrenci, düzenlenen Tekvando Şampiyonası’nda 24 madalya ile birincilik kupasını elde etmeye hak kazandı.
Pakistan 09.01.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin destekleriyle sponsorluk sistemi sayesinde bakımını üstlendiği 20 Pakistanlı yetim öğrenci, ülkelerinde düzenlenen 12. Güney Kore Büyükelçiliği Genç Tekvando Şampiyonası’na katıldı.

yetimlerimiz-basaridan-basariya-kosuyor-1.jpg

7 altın, 6 gümüş ve 11 bronz madalya

Pakistan Tekvando Federasyonu ve Güney Kore Büyükelçiliği’nin 8 – 13 Aralık tarihleri arasında İslamabad’da düzenlediği şampiyonaya katılan İHH’nın Pakistan Yetimhanesi’nde kalan yetimler, müsabakalarda hem birincilik ödülünü hem de 24 ayrı madalyayı elde etti. Ülkenin farklı kademelerinde görev alan yetkililerin de katılım sağladığı müsabakalarda yetimler, 7 altın, 6 gümüş ve 11 bronz madalya kazanarak takım halinde birincilik kupasını elde ettiler.

Liyakat Spor Kompleksi’nde düzenlenen şampiyonaya Punjab, Khyber Pakhtunkhwa, Baluchistan, Sind, Gilgit-Baltistan ve Azad Keşmir gibi ülkenin farklı bölgelerinden gelen bin 200 atlet katıldı.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

yetimlerimiz-basaridan-basariya-kosuyor-3.jpg

Pakistan’da bin 386 yetim destekleniyor

Dünyada 90 bine yakın yetime hamilik yapan ve Pakistan’da 6 ayrı yetimhanesi bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, bölgede toplam bin 386 yetime hayırseverlerin destekleriyle düzenli olarak yardımda bulunmaya devam ediyor.

yetimlerimiz-basaridan-basariya-kosuyor-4.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
STK’lardan İsrail’in Mescid-i Aksa’daki ibadet yasağına tepki
STK’lardan İsrail’in Mescid-i Aksa’daki ibadet yasağına tepki
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları tarafından işgalci İsrail'in Mescid-i Aksa'da 19 gündür uyguladığı ibadet ve namaz yasağı sebebiyle basın açıklaması düzenlendi. Teravih namazının ardından Fatih Camii avlusunda gerçekleşen basın açıklamasına çok sayıda vatandaş katıldı.
19.03.2026
“Enerjimizi mezhep kavgalarıyla tüketmeyelim”
“Enerjimizi mezhep kavgalarıyla tüketmeyelim”
İslam coğrafyasında katledilen çocuklar için İHH’nın öncülüğünde çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan İHH Genel Sekreteri Ahmet Göksun, “Katillerin bombaları ‘Şii misin, Sünni misin, Selefi misin, Sufi misin?’ diye sormuyor. Emperyalist güçler İslam coğrafyasını adım adım işgal edip, çocuklarımızı hayattan koparırken bizler enerjimizi ve birliğimizi mezhep kavgaları, etnik tartışmalar ve çekişmelerle tüketmeyelim” dedi.
12.03.2026
"Dünyada 1 milyar çocuk yetim, öksüz ya da sosyal yetim"
"Dünyada 1 milyar çocuk yetim, öksüz ya da sosyal yetim"
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Yetim Vakfı tarafından 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde basın toplantısı düzenlendi. Savaş ve Çocuk Raporu’nun tanıtıldığı toplantıda, dünyadaki 2,5 milyar çocuktan 1 milyarının yetim, öksüz ve sosyal yetim statüsünde bulunduğu belirtildi.
05.03.2026