İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
El-Hidaye Kampı’nda Amine’nin Yaşam Mücadelesi
Mehmet Furkan Bülbül 31.03.2026

30 yaşındaki Amine, Beydaba’dan el-Hidaye Kampı’na ulaşabilmek için altı gün boyunca yürümüş. Bu zorlu yolculukta sıcak, susuzluk ve yorgunlukla mücadele etmiş ve iki çocuğunu kaybetmiş. Tüm bunlara rağmen Amine, hayatta kalan üç çocuğu için güçlü durmaya devam ediyor.

Şimdi el-Hidaye Kampı’nda çocuklarıyla birlikte yaşıyor. İmkânlar kısıtlı olsa da artık yalnız olmadıklarını biliyorlar. Uzanan her yardım eli onlara umut veriyor.

İftar yardımı ulaştırdığımızda Amine’nin yüzündeki sevinç görülmeye değerdi. Çocuklarının karnının doyduğunu görmek ona huzur verdi. “Yaptığınız iftarlar sayesinde artık geceleri tok uyuyoruz.” diyerek teşekkür etti.

Paylaşılan her iftar, bu aile için sadece bir öğün değil; aynı zamanda umut ve dayanışma demek. Küçük bir destek, bir annenin yüreğinde büyük bir ışığa dönüşüyor.

Somali, 2026