İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Artık Sabahlar Okul İçin
Taha Sağır 09.07.2026

"11 yaşındayım. Büyüyünce fırıncı olmak istiyorum çünkü şekerli ekmeği çok seviyorum; fırınım olunca herkese ondan yapmak istiyorum.

Okula gelmem yaklaşık 25 dakika sürüyor ama ben bu mesafeye alışkınım. Çünkü köyümüze su kuyusu açılmadan önce, her sabah su almaya ben gidiyordum. Okul sabah saat yediye çeyrek kala başlıyordu, bense su yolu için her sabah beşte uyanmak zorundaydım. Önce su almaya gidiyor, sonra da okula yetişmeye çalışıyordum. Bu yüzden okulda çok yorgun oluyordum, derslerde sürekli uykum geliyordu. Bazen akşamları da suya gitmem gerekiyordu; yorgunluktan ödevlerimi yapamadığım zamanlar oluyordu.

Şimdi her şey çok güzel. Kuyu evimize çok yakın olduğu için artık aileden herhangi biri gidip suyu hemen alabiliyor. Ben de sabahları uykumu alabiliyorum, derslerime odaklanabiliyor ve kendime zaman ayırabiliyorum. Bize bu mutluluğu yaşatan herkese çok teşekkür ederim.”

Koulawome, Togo 2026