İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
90 yaşında Suriye’ye yardım etmek için yollara düştü
Mısırlı alim Muhammed Abdusselam 90 yaşında Suriye’ye yardım etmek için Mısır’dan Türkiye’ye geldi.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 16.04.2013

Mısır Ezher Üniversitesi'nin şeyhi Ahmed et-Tayyib'in Hukuk Danışmanı Muhammed Abdusselam, Suriyelilere gıda malzemesi alınması için İHH İnsani Yardım Vakfı'na para yardımında bulundu.

Mısır’ın önde gelen alimlerinden olan Abdusselam, Suriye’ye yardım ulaştırmak için İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Koordine Merkezi'ni ziyaret etti. Burada yardım için topladığı parayı Ofis Sorumlusu Muhammed Yorgancıoğlu’na teslim etti.

Suriye çalışmaları Hatay ofisinde konuşma yapan Abdusselam "Suriye’de on binlerce insan hayatını kaybetti. Yıllardır süre gelen bir zulüm söz konusu, her gün yüzlerce hayatını kaybediyor. Ben bunları görüp de tepkisiz kalamazdım. Kardeşlerimize yardım ulaştırmak için bu yaşımda Mısır'dan kalkıp buraya geldim" dedi.

90 yaşındaki Muhammed Abdusselam'ın bağışladığı parayla 7 bin adet konserve, 7 bin adet ton balığı, 7 bin adet hazır çorba, 5 bin fasulye pilaki, 5 bin barbunya pilaki, 5 bin bebek bisküvisi alındı.

İHH ekipleri, 36 bin parçadan oluşan yaşam malzemesini Suriye içinde bulunan kamplara ve medreselere sığınmış olan insanlara ulaştırdı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Sudan’a 13 TIR’lık insani yardım
İHH’dan Sudan’a 13 TIR’lık insani yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Sudan’da devam eden iç savaşın mağdur ettiği siviller için AFAD koordinasyonunda gönderilecek gemiye 13 TIR’lık insani yardım malzemesi gönderdi.
İstanbul, Mersin
07.01.2026
Milli Futbolcu Ahmet Çalık unutulmadı: Gazze’de hayrına binlerce kişiye yardım ulaştırıldı
Milli Futbolcu Ahmet Çalık unutulmadı: Gazze’de hayrına binlerce kişiye yardım ulaştırıldı
Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden futbolcu Ahmet Çalık’ın anısına Gazze’de ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek, gıda kumanyası ve temiz içme suyu dağıtımı yapıldı.
05.01.2026
İHH, “İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla 22 ülkede kış kampanyası gerçekleştirmeyi hedefliyor
İHH, “İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla 22 ülkede kış kampanyası gerçekleştirmeyi hedefliyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, “İyilik Soğuk Geçirmez” sloganıyla savaş ve kriz bölgelerinde zorlu kış şartlarından etkilenen insanlara destek olmak amacıyla kış kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında, özellikle barınma, ısınma ve temel ihtiyaçlara erişimde güçlük yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırılması hedefleniyor.
30.12.2025