İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Babusselam kampı alarm veriyor
Türkiye – Suriye sınırındaki Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısına yakın kurulan Babusselam Mülteci Kampı alarm veriyor. İlk kurulduğu günlerde kampta kalanların sayısı 5 bin civarındayken şu an bu sayı 30 bine yaklaşmış durumda.
Suriye 18.02.2014

Son zamanlarda Halep’te meydana gelen varil bombalı saldırılar ve Atme’deki iç karışıklık o bölgelerden kaçanların da Babusselam’a sığınmasına sebep oluyor.

Babusselam kampında neredeyse tek başına hizmet veren İHH İnsani Yardım Vakfı Kilis Ofisi çalışanları kampa yeni gelenleri İHH’nın yeni kurmaya başladığı Baburnur çadır kentine yönlendiriyor.

Babusselam Mülteci Kampının alabileceği kapasitenin çok üstünde mülteciye ev sahipliği yapması birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Barınma, gıda, sağlık ve hijyen gibi temek ihtiyaçların karşılanmasında büyük sorunlar yaşanıyor.

İHH’DAN HER GÜN 48 BİN EKMEK DAĞITIMI
İHH ekipleri günde 25 bin kişiye sıcak yemek ve 2 haftada bir 15 günlük kahvaltı dağıtımları gerçekleştiriyor. Bununla birlikte her gün 48 bin ekmek dağıtımı yapılıyor. Bunlara ek olarak İHH Reyhanlı Ofisi’nden haftada bir kez Babusselam kampında dağıtılmak üzere 96 bin ekmek geliyor. İHH ekipleri sıcak yemek dağıtımı yapılan mutfağın kapasitesini iki katına çıkarmak için çalışmalara başladı.

Ancak özellikle son dönemde meydana gelen yığılmalar kampta mutfak ile alakalı acil ihtiyaçlar baş göstermesine sebep oluyor. Babusselam kampının neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayan İHH ekipleri herhangi bir akın meydana geldiği zaman hazır gıda olarak sunmak istediği malzemeleri elinde bulunduramıyor. Bu sorun hazır gıda ve konserve ile büyük oranda çözülebilir. Kampın acil bir şekilde bu ürünlere ihtiyacı bulunuyor.

Kampta şu an için en büyük sorun ise sağlık sorunlarının çözülmesinde yetersiz kalınması. Kampın kapasitesinin fazlasıyla aşılması zaten alt yapı sıkıntısı yaşanan kampta büyük sorunları da beraberinde getiriyor. Kamp şu an bile çamur deryası içerisinde hafif yağmurla birlikte nerdeyse diz boyu çamur oluyor.Çocuklar çamur içerisinde hiçbir şeyden habersiz oynarken kapacakları hastalıklardan bihaberler.

İHH ekipleri, kampın tamamında sağlık taraması yaparken özellikle kadın ve çocukların maruz kaldığı hastalıkları önlemek için tedavi ve ilaç dağıtımları gerçekleştiriyor.

KAMPIN YENİ TEHDİDİ ŞARK ÇIBANI
Babusselam Mülteci Kampında yetersiz ve sağlıksız beslenme ile hijyen sorunu yüzünden yeni bir salgın türedi: Şark Çıbanı. Bu hastalık hızlı bir şekilde yayılırken kamp içerisinde yüzlerce vaka ile karşılaşıldı. Bu hastalık çocuk ergen ve büyük ayrımı yapmazken çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Hastalık vücutta derin yara ve izler bırakırken yüksek ateşe sebep oluyor. Uzun yıllardır bu bölgede görünmeyen bu hastalık yaşanan savaş sonrası yeniden hortladı. Şark Çıbanı hastalığı için gerekli ilaç bölgede bulunamıyor bu da hastalığa müdahale edilmede geç kalınmasına sebep oluyor.

İHH Kilis Ofisi, Babusselam kampının tüm ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz demeden çalışıyor. Ancak hala yapılması gereken birçok iş var. Bunun için Türkiyeli hayırseverlerin desteğine ihtiyaçları var.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024