İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bosna’da uyuşturucu ile mücadele
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Uluslararası Doktorlar Birliği (AID), Bosna Hersek'te Uyuşturucu İle Mücadele Projesi başlatacak.
Balkanlar, Bosna-Hersek 15.09.2018

Uyuşturucu İle Mücadele Projesi için Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna'da toplantı yapıldı. Toplantıda İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Osman Atalay, AID Başkanı Mevlit Yurtseven ve Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajric, projenin ayrıntılarını görüştü.

Proje ile Saraybosna'nın Stari Grad Belediyesi iş birliğinde, İslam Kalkınma Bankasının (IDB) desteğiyle gerçekleştirilecek 200 bin avro değerindeki proje ile madde bağımlılığının hedefindeki çocuk ve gençlerin yanı sıra ailelerin, öğretmenlerin ve din adamlarının bilgilendirilmesi hedefleniyor.

“Güvenlik tedbirleri tek başına yeterli değil”

Osman Atalay, burada yaptığı açıklamada, uyuşturucunun Ortadoğu'dan, Afganistan'dan çıkıp Türkiye ve Balkanlar üzerinden Avrupa'ya yayıldığını belirterek, "Bu bölge köprü vazifesi görüyor. Bunun için gerek Türkiye, gerekse Balkanlar'da yaşayan genç nüfus burada hedef" dedi. Madde bağımlılığının son yıllarda gençler arasında tehlikeli bir şekilde yayıldığını kaydeden Atalay, sivil toplum örgütlerinin önleyici tedbirler alma noktasında vazifeleri olduğunu ifade etti. Balkanlar'da madde bağımlılığının yaygınlığına da değinen Atalay, bölgedeki ülkelerde ortalama yüzde 5 ile 7 arasında değişen ciddi bir oranın söz konusu olduğunu vurgulayarak, "Burada sadece ülkelerin güvenlik tedbirlerinin tek başına yeterli olmadığını görüyoruz. Sivil toplum örgütlerine de çok büyük görevler düşüyor" diye konuştu.

Proje ilk defa yurt dışında uygulanacak

Mevlit Yurtseven de madde bağımlılığını önleme noktasında bir proje gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Madde bağımlılığı bugün terör kadar ciddi bir problem. Dört fazı var. Bizim ilgilendiğimiz talebin azaltılması, yani ailenin, çocukların bilinçlendirilerek madde bağımlılığı oluşmadan önlenmesi. Çünkü oluştuktan sonra tedavi diye bir kavram yok. Sadece temiz kalmak diye bir şey var, o da oldukça pahalı ve zor bir yöntem" ifadelerini kullandı. Projenin amacının ailelere ulaşmak, yerel eğiticiler ve gönüllü gruplar oluşturmak olduğunu vurgulayan Yurtseven, "Amacımız hep beraber bu illeti önlemek" dedi. Yurtseven, projenin Türkiye sınırları dışında ilk kez Bosna Hersek'te uygulanacağını söyledi.

“Ayrıntıları ele aldık”

İbrahim Hazibajric ise madde bağımlılığının Bosna Hersek'te gitgide yaygınlaştığına dikkati çekerek, "Ülkenin tüm şehirlerinde bu soruna rastlamak mümkün. AID, bu konuda gönderdiğimiz niyet mektubuna cevap verdi. Biz de bugün burada toplanıp yıl sonunda başlatmayı planladığımız projenin ayrıntılarını ele aldık” dedi. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023