İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yardım trenimiz yola çıktı
Sel afetinde büyük zarar gören Pakistan için hayırsever halkımızın destekleriyle hazırlamış olduğumuz yardım trenimiz yola çıktı. Pakistan’a 450 ton acil yardım malzemesi taşıyan yük treni, Haydarpaşa
Pakistan, Türkiye 27.08.2010

28 vagondan oluşan ve maddi değeri 4 milyon TL’yi bulan yardımları taşıyan yük treni, İran üzerinden Pakistan’a ulaşacak. Trenin 13 günde Pakistan’a ulaşması bekleniyor.

Yardım malzemesi; afetzede aileler için hayati öneme sahip olan dayanıklı gıda ve bakliyat, bebek maması, ilaç ve tıbbi malzeme, temizlik malzemesi, tekstil, ayakkabı, inşaat malzemesi, çadır, battaniye ve prefabrik evlerden oluşuyor.

Treni uğurlama törenine İHH İnsani Yardım Vakfı yönetimi, Pakistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Yusuf Cüneyt, TCDD İstanbul Birinci Bölge Müdürü Hasan Gedikli ve yardım kampanyasına destek veren Anadolu Aslanları İş Adamları (ASKON) Genel Sekreteri Mehmet Akif Bayramoğlu katıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım yanındaki heyetle birlikte tren uğurlanmadan önce bir basın toplantısı düzenledi.

Tren, gemi ve uçakla yardım

Pakistan için karadan, denizden ve havadan yardım çalışması başlattıklarını belirten Yıldırım, trenden sonra önümüzdeki Pazartesi günü 35 ton acil yardım malzemesi götürecek kargo uçağının yola çıkacağını söyledi. İskenderun limanında demirleyen Gazze kuru yük gemisinin 35 kişilik bir ekip tarafından tamir ve bakıma alındığını ifade eden Yıldırım, gemi hazır olduğunda Pakistan halkına 3 bin tonluk bir yardım malzemesi göndereceklerini belirtti.  

Yıldırım, daha sonra da 4 bin ton kapasiteye sahip olan Defne yük gemisini Pakistan’a göndermeyi planladıklarını belirtti.

Pakistan’da yürüttükleri yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Yıldırım, şöyle konuştu: “Vakfımızın üçüncü ekibi de Pakistan’a ulaştı. Ekibimiz Pakistan’a varır varmaz sel bölgesine hareket etti. İHH’nın bir ekibi de başkent İslamabad’da yardım çalışmalarını organize ediyor. Burada bir aşevi oluşturuldu. Kazan kazan pişirilen yemekler her gün 5 bin kişiye dağıtılıyor. Selden kaçıp İslamabad’a sığınan 1000 ailenin barınma sorunu vakfımız tarafından çözüldü. Pakistan hükümeti tarafından 3 okula yerleştirilen afetzede ailelerin gıda ihtiyaçları da İHH tarafından karşılanıyor.

Pakistan için daha fazla yardım gerekiyor

Öte yandan araçla ulaşılamayan sel bölgelerine helikopterle yardım malzemelerinin dağıtımına başladık. Pencap’ta 15 kişilik bir sağlık ekibimiz var. Kalıcı konutların ilk startını veriyoruz. Yüksek sıcaklık ve rutubet, prefabrik evleri sağlıksız kılıyor. Onun için kalıcı konut projesine ağırlık vereceğiz. Sel suların çekilmesi uzun zaman sürecek. Afetten zarar gören ailelere geçimlerini sağlamaları için tohum ve hayvan vereceğiz” dedi.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Pakistan’a 30 milyon TL’lik bir yardım yapmayı öngördüklerini söyledi. Yıldırım, “Bu öngördüğümüz hedefi gerçekleştirmemiz ve daha fazla yardım yapmak için hayırsever halkımızın desteklerini bekliyoruz. Halkımız Filistin konusunda gösterdiği duyarlılığı dost Pakistan halkı için de göstermeli. Çünkü büyük bir afetle karşı karşıyayız. Sel afeti halen sürüyor. 2 bin kişi öldü.  1 milyon ev yıkıldı. 30 milyon insan bu selden etkilendi. Var gücümüzle bu kardeşlerimizin yaralarını sarmalıyız” şeklinde konuştu.

Başkonsolos yardım istedi

Pakistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Yusuf Cüneyt ise konuşmasında “Bu tren tam zamanında gidiyor. Bu trenin taşıdığı yardım malzemeleri halkımız için hayati bir öneme sahip. Pakistan halkı tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Ülke topraklarının yüzde 20’si sular altında kaldı. Salgın hastalıklar artıyor. 3.5 milyon çocuk bulaşıcı hastalıklarla karşı karşıya. Kara yollarının büyük çoğunluğu kapalı. Alt yapı çökmüş durumda. Birçok bölgeye sadece uçak ve helikopterle ulaşılabiliyor” dedi.

Türkiye-Pakistan dostluğunun en üst düzeyde olduğunu belirten Dr.Yusuf Cüneyt, “Türkiye halkının yardımlarına devam edeceğini ümit ediyorum. Desteğinize ihtiyacımız var” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yardım treni dualarla uğurlandı.

Bir çok kuruluş çalışmaya destek veriyor

İHH’nın Pakistan için başlatmış olduğu çalışmaya TGTV, MÜSİAD, ASKON ve MEMURSEN başta olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşu destek veriyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024