İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Filistin için Marmara denizinin etrafını bisikletle dolaşacaklar
İngiltere merkezli Cycling4Gaza grubu aktivistleri Filistinliler için dördüncü kez bisikletleriyle yollara düşüyor.
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 24.10.2012

İngiltere merkezli bir hayır organizasyonu olan Cycling4Gaza grubu aktivistleri Lübnan’da bulunan Filistin mülteci kamplarında gerçekleştirecekleri sağlık projeleri için bisikletleriyle yollara düştü. Dünyanın dört bir tarafından toplam 35 aktivisti buluşturan grup Türkiye’de Marmara denizinin etrafını dolaşacak.

[video-262]

Filistin halkı ile dayanışma içinde olmak için böyle bir projeye imza attıklarını belirten grup Türkiyeli aktivistleri de bisikletlerini alıp Marmara turuna katılmaya davet ediyor. Perşembe gününden itibaren Bandırma, Çanakkale ve Tekirdağ’da Özgür Filistin için pedal çevirecek olan aktivistlerin 3 günlük Marmara turu İstanbul Sultanahmet Camii’nde 27 Ekim’de sona erecek.

[video-272]

Cycling4Gaza grubu İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ambargoya dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 2009 yılında gerçekleşen dökme kurşun operasyonu sonrası bir grup genç tarafından oluşturuldu. Her yıl bu amaçla bisikletlerine atlayıp dünyayı dolaşan grup bu yıl İngiltere merkezli bir hayır kurumu olan MAP-Medical Aid for Palestinians (Filistinliler için sağlık yardımı) adlı kurumun Lübnan’daki Filistin mülteci kamplarında gerçekleştireceği sağlık projelerine destek sağlamak amacıyla yollara düştü.

[video-269]

Sabra ve Şatilla katliamlarının ardından kurulan MAP-Medical Aid for Palestinians yıllardır mülteci kamplarında ve Gazze’de yaşayan mazlum Filistin halkına sağlık hizmetinde bulunuyor. Kurumun Lübnan’da gerçekleştirmeye hazırlandığı sağlık projeleri arasında anne ve çocuk sağlığı, hastanelerin teçhizat desteği ve ilk yardım eğitimi gibi projeler yer alıyor.

[video-264]

"İsrail Yargılanıyor" - Mavi Marmara Davası Özel Sayfası için Tıklayınız

Online Bağış için Tıklayın

Banka Hesap Numaraları için Tıklayın

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024