İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Filistin Konvoyu Suriye’ye geçti
Gazze’ye giden Filistin Konvoyu (Viva Palestina) Kilis sınırından geçerek Suriye’ye ulaştı. Kilis sınırında büyük bir kalabalık tarafından uğurlanan konvoy, Suriye sınırında da büyük bir ilgiyle karşılandı.
Avrupa, Ortadoğu, Türkiye 21.12.2009

Gazze’ye giden Filistin Konvoyu (Viva Palestina) Kilis sınırından geçerek Suriye’ye ulaştı. Kilis sınırında büyük bir kalabalık tarafından uğurlanan konvoy, sınırın diğer kapısı Suriye tarafında da büyük bir ilgiyle karşılandı. Konvoyu karşılamak için sınıra akın eden Suriyeliler, ellerinde Filistin bayraklarıyla konvoy ekibine sevgi gösterisinde bulundular. 

Konvoyun Türkiye organizatörü İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, “Suriyeli kardeşlerimiz bizi büyük bir ilgi ve sevgiyle karşıladı. Filistin söz konusu olunca Suriye’de de akan sular duruyor. İnşallah arkamıza aldığımız destek ve dualarla ambargoyu kıracağız” diye konuştu. 

Konvoy sınırdaki işlemlerinin ardından başkent Şam’a doğru yola çıktı. Suriyeliler konvoya olağan üstü bir ilgi gösterdiler. Konvoy Halep’te geçerken yol boyunca Halepli vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi gördü. Azam Hastanesi doktorları da yola dizilerek konvoyu selamladılar. Öğrenciler de belirli noktalarda toplanarak konvoyu karşıladılar. Suriye askeri ve polisi de yollarda koşullanarak konvoyun güvenliğini sağladı. Konvoyun Suriye’den sonraki durağı Ürdün olacak. 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024