İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç

Haftanın Projesi

Filistin Konvoyu Suriye’ye geçti
Gazze’ye giden Filistin Konvoyu (Viva Palestina) Kilis sınırından geçerek Suriye’ye ulaştı. Kilis sınırında büyük bir kalabalık tarafından uğurlanan konvoy, Suriye sınırında da büyük bir ilgiyle karşılandı.
Avrupa, Ortadoğu, Türkiye 21.12.2009

Gazze’ye giden Filistin Konvoyu (Viva Palestina) Kilis sınırından geçerek Suriye’ye ulaştı. Kilis sınırında büyük bir kalabalık tarafından uğurlanan konvoy, sınırın diğer kapısı Suriye tarafında da büyük bir ilgiyle karşılandı. Konvoyu karşılamak için sınıra akın eden Suriyeliler, ellerinde Filistin bayraklarıyla konvoy ekibine sevgi gösterisinde bulundular. 

Konvoyun Türkiye organizatörü İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, “Suriyeli kardeşlerimiz bizi büyük bir ilgi ve sevgiyle karşıladı. Filistin söz konusu olunca Suriye’de de akan sular duruyor. İnşallah arkamıza aldığımız destek ve dualarla ambargoyu kıracağız” diye konuştu. 

Konvoy sınırdaki işlemlerinin ardından başkent Şam’a doğru yola çıktı. Suriyeliler konvoya olağan üstü bir ilgi gösterdiler. Konvoy Halep’te geçerken yol boyunca Halepli vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi gördü. Azam Hastanesi doktorları da yola dizilerek konvoyu selamladılar. Öğrenciler de belirli noktalarda toplanarak konvoyu karşıladılar. Suriye askeri ve polisi de yollarda koşullanarak konvoyun güvenliğini sağladı. Konvoyun Suriye’den sonraki durağı Ürdün olacak. 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Bosna kurumlarından Suriye’de yardım çalışmaları
İHH ve Bosna kurumlarından Suriye’de yardım çalışmaları
İHH İnsani Yardım Vakfı, Islamska zajednica Bosna Hersek Rijaset ve HO Merhamet Bosna kurumları ile birlikte Suriye'de Şubat ayında yaşanan depremde yıkılan okul, cami ve yaşam evleri projelerin temellerini attı.
13.09.2023
İHH Sudan’a gönderdiği yardımların dağıtımına devam ediyor
İHH Sudan’a gönderdiği yardımların dağıtımına devam ediyor
İHH tarafından, iç karışıklıkların yaşandığı Sudan’a gönderilen 15 konteynerlik yardım malzemesinin dağıtımları devam ediyor. Gıda, battaniye ve hijyen malzemelerinden oluşan yardımlar, şu ana kadar ülkenin 5 farklı bölgesinde hastaneler, barınma merkezleri, çocuk esirgeme kurumları ve 120’den fazla kampta dağıtıldı. Hartum ve Darfur eyaletlerindeki dağıtımlar ise sürüyor.
11.09.2023
İHH Nijer’de çok sayıda projeyi hayata geçirdi
İHH Nijer’de çok sayıda projeyi hayata geçirdi
İHH İnsani Yardım Vakfı, Batı Afrika ülkesi Nijer'deki yardım çalışmalarına devam ediyor. Vakıf, Temmuz ayı içerisinde İnegöl İnsani Yardım Derneği’nin destekleriyle, ülkede çok sayıda projeyi hayata geçirdi.
26.07.2023