İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bursa’da Gazze ve yetimler gecesi
Bursa İHH gönüllüleri tarafından ‘‘Gazze ve yetimler gecesi’’ düzenlendi. Gecede Filistin Başbakanı İsmail Haniye imzalı 3 atkı toplam 17 bin 500 TL’ye satıldı. Gecede toplanan bağışlar Filistin yarar
Filistin, Filistin-Gazze, Ortadoğu, Türkiye 21.04.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen gemilerle ambargo altındaki Gazze’ye yardım çalışmasına Bursa’daki gönüllüler de destek oldu. Bursa İHH gönüllüleri tarafından ‘‘Gazze ve yetimler gecesi’’ düzenlendi.

Bursa İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, gecenin açılış konuşmasını yaptı. Kaptan, Bursalılardan Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım çalışmasına destek istedi. Bugüne kadar bağışlarla açılan su kuyuları ve katarakt ameliyatlarını da anlatan Kaptan, Bursalıların sahiplendiği yetim sayısının 750’ye ulaştığını belirtti.

Avrupa’dan gelen Ambargoyu Kaldırma Komitesi Başkanı Muhammed Savalha da gecede kısa bir konuşma yaptı. Savalha, “Biz ambargoyu kırmak için Avrupa ülkelerinden gemilerle deleceğiz. Avrupa’da da Filistin duyarlısı milyonlarca insan var. Bu da İsrail’in ne kadar yalnız kaldığını gösteriyor” dedi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise kısa bir süre önce 200 araçlık bir konvoy ile Gazze’ye gittiklerini hatırlatarak, ambargoyu kırmak için bu sefer de denizden yola çıkacaklarını belirtti. Dünyanın çeşitli ülkelerinden, farklı din ve dilerden insanların bu çalışmayı desteklediklerini belirten Yıldırım, Müslüman toplulukların omuzlarına daha fazla sorumluluk düştüğünü belirtti.

Programda araç konvoyu ile Gazze’ye giden Bursa ekibinin getirmiş olduğu İsmail Haniye imzalı 3 atkı açık arttırma ile satışa sunuldu. Memur maaşıyla geçinen bir bağışçı birikimi olan 4 bin 500 TL’ye bir atkıyı satın aldı. Diğer iki atkı da 5 bin ve  8 bin TL’ye satıldı. Gece sanatçı Ömer Karaoğlu’nun verdiği konserin sonunda yapılan dua ile sona erdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022