İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Furkan Doğan Yetimhanesi hizmete açıldı
Patani’de yapımı tamamlanan Şehit Furkan Doğan Yetimhanesi ve Hafızlık Merkezi dualarla hizmete açıldı.
Patani 09.11.2016

Dünyada çeşitli nedenlerle yetim kalmış 400 milyona yakın çocuk bulunuyor. Her yıl milyonlarca çocuk insan tacirleri, organ ve fuhuş mafyaları tarafından satılıyor veya misyonerlik faaliyetlerinde kullanılıyor. Çocukları güvensiz ortamlardan korumak için açılan yetimhaneler hayati öneme sahip.

Bu nedenle dünyanın dört bir yanındaki yetimlere hamilik yapmayı sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, 11 ülkede 31 yetimhane ile yetim kalan çocuklara umut olmayı sürdürüyor. Bu kapsamda İHH’nın hizmete soktuğu son yetimhane, Patani’de inşası tamamlanan Furkan Doğan Yetimhanesi ve Hafızlık Merkezi oldu.

T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) - İHH İnsani Yardım Vakfı- Sabah Namazı Devrimi işbirliğiyle hizmete açılan yetimhanede kalacak olan yetimler, dini ve fenni ilimleri de tahsil edecek.

550676134463.jpg

TİKA, İHH ve Sabah Namazı Devrimi

Yetimhane ve Hafızlık Merkezi için “Allah’a anlatacak güzel hikâyeler biriktirmeliyiz” sloganı ile yola çıkan Sabah Namazı Devrimi ekibi, her ay Üsküdar Mihrimah Sultan Camii’nde düzenlediği sabah namazları programının ilkinde bu projeyi ilan etmiş ve Gazeteci – Yazar Adem Özköse öncülüğünde gençlerden destek istemişti. Kısa sürede tüm ülke sathında gençler tarafından karşılık bulan proje daha sonra TİKA tarafından fonlanarak kısa sürede hizmete hazır hale gelmişti.

550577788674.jpg

40 yetim, Furkan Doğan ruhunu Patani’de yaşatacak

Mavi Marmara gemisinin en genç şehidi Furkan Doğan’ın adını taşıyan yetimhane ve hafızlık merkezinin açılışı için bölgeye giden İHH ekibi, yetimhaneyi, kestikleri kurdelenin ardından dualarla 40 yetimin hizmetine sundu. Yetimlerle birlikte yapılan duanın ardından Sabah Namazı Devrimi adına bir konuşma gerçekleştiren M. Fatih Yaman, önce neden Furkan Doğan ismini tercih ettiklerini şu sözlerle açıkladı:

“2010 yılında Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye yardım götüren Şehit Furkan Doğan, Siyonist İsrail askerleri tarafından şehit edilmişti. Şehit olduğunda 19 yaşındaydı ve o, Türkiye gençliği için bir örnek, bir model oldu. Biz de Furkan Doğan ruhunu yaşatmak için bu yetimhanede onun ismini kullandık.”

Sabah Namazı Devrimi’nden de kısaca bahseden Yaman, Türkiye’den kucak dolusu selamlar getirdiklerinin altını çizerek, “Belki bilirsiniz Gazze'de bir duvar yazısı vardı: ‘Kudüs'ü kurtarmak istiyorsan sabah namazına camiye gel.’ Biz de bu anlayıştan esinlenerek ve ümmet namına ümmete koşan gençler olmak arzumuzdan ötürü kendimizi bu isimle tanımladık. Nasıl sabah namazı tüm ümmetin ise biz de ümmete aitiz ve onlara faydalı olabilmek gayesiyle kendimizi geliştiriyoruz. Rabbim burada hafız olacak kardeşlerimize de inşallah Kur’an’ı Kerim muhafızı olmayı nasip eylesin.” dedi.

Açılışın ardından yetimhaneyi gezen ekip, yetimlerle bolca vakit geçirerek unutulmaz anlar yaşadı. 

55063953096.jpg

Yetimhanelere destek olun

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024