İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze yük gemisi İstanbul’da
Gazze’ye insani yardım malzemelerini götürecek yük gemisi de satın alındı. Gazze ismi verilen yük gemisi, Filistin’e ilaç, tıbbi malzeme, çimento ve demir taşıyacak. 3 bin 150 ton kapasiteye sahip ola
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 06.04.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı, 1080 kişilik yolcu kapasitesine sahip Mavi Marmara gemisinden sonra Gazze’ye insani yardım malzemelerini götürecek kuru yük gemisini de satın aldı.

Gazze ismi verilen yük gemisi, Filistin’e ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir taşıyacak. 3 bin 150 ton kapasiteye sahip olan gemi, Haydarpaşa limanında bekletiliyor.

1981 yapımı  olan gemi, 82 metre uzunluğunda. Türk bandıralı olan gemi 1999 grostona sahip.

İHH’nın 850 bin dolara satın aldığı gemi, Mayıs ayında diğer gemilerle birlikte Akdeniz üzerinden Gazze’ye “Vira bismillah” diyecek.

Yurt dışından gelecek gemilerle birlikte gemi sayısının 15’i bulması bekleniyor. Daha önce 200 araçlık bir konvoyla ambargoyu karayoluyla delen aktivistler, şimdi de deniz yoluyla ambargoyu delme hazırlığında.

“Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” hareketine Amerika, İngiltere, İrlanda, Yunanistan, Fransa, Almanya, Endonezya, Malezya ve Venezuella’dan aktivistler katılacak. Harekete 42 ülke destek veriyor.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze halkına daha fazla insani yardım malzemesi ulaştırmak için deniz yolunu tercih ettiklerini ifade etti. Yıldırım, gemilerle Filistin halkına binlerce ton yardım malzemesi götüreceklerini belirtti. Gazze’de 1,5 milyon insanın tünellerden gelen malzemelerle yetinmek zorunda kaldığına dikkat çeken Yıldırım, “Dünyanın hangi ülkesinde, hangi bölgesinde böyle bir uygulama var. Bu uygulama, doğal ortam varken bir insanı nefes borusuna bağlamaya benziyor. Bu tünellerden sınırlı sayıda malzemelerin geçişine izin veriliyor. Üstelik bu malzemeler çok pahalı. Birçok çocuk, ilaç ve tıbbi malzemelerin yetersizliğinden dolayı hayatını kaybediyor. Bunların hesabını kim verecek. Bu ambargonun uluslar arası hukukta ve insanlık vicdanında yeri yok. Şimdi biz harekete geçiyoruz. İnşallah devletler de bu ambargonun kaldırılması için harekete geçecektir. İsrail yalnızlaştıkta ambargonun kalkma süreci hızlanacaktır” dedi.

Hayırseverlerin desteği bekleniyor

Kiralayacak gemi bulamadıkları  için gemi satın alma yoluna gittiklerini ifade eden İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “Hayırsever halkımızın bağışlarını bekliyoruz. Ambargo altındaki Filistin halkı için herkesi yapabileceği bir şeyler var” dedi. 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Çad’a göç eden Sudanlılara insani yardım
İHH’dan Çad’a göç eden Sudanlılara insani yardım
Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalar 15 Nisan'dan bu yana devam ediyor. 550 kişinin hayatını kaybettiği, 5 bine yakın kişinin ise yaralandığı iç savaş sürecinde 700 binden fazla Sudanlı ise farklı noktalara göç etti. Ülkede sivillere yönelik acil yardım çalışmalarında bulunan İHH, bu kapsamda son olarak sınır ülkesi Çad’a göç eden Sudanlılara sıcak yemek ve gıda kumanyası dağıttı.
10.05.2023
İHH Sudan’daki iç çatışmaların ardından yardım çalışmalarına başladı
İHH Sudan’daki iç çatışmaların ardından yardım çalışmalarına başladı
Sudan'da, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında 15 Nisan'dan beri devam eden çatışmalar sonucunda tahmini verilere göre 500'e yakın kişi hayatını kaybetti. 4 bin kişi yaralandı ve yüz binlerce kişi de farklı noktalara göç etmek zorunda kaldı. İHH, yaşanan çatışmaların ardından ülkede acil yardım çalışmaları başlattı.
28.04.2023
İHH 5 bin 943 kişiyle yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH 5 bin 943 kişiyle yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı deprem bölgelerinde 5 bin 943 arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü ile çalışmalarına devam ediyor. İHH Arama Kurtarma Ekipleri vefat etmiş ve yaralı olarak 3 bin 28 kişiyi enkazdan çıkarırken, acil yardım gönüllüleri de gıda, barınma ve giyecek gibi birçok alanda yüzbinlerce kişiye destek ulaştırdı.
21.02.2023