İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze yük gemisi İstanbul’da
Gazze’ye insani yardım malzemelerini götürecek yük gemisi de satın alındı. Gazze ismi verilen yük gemisi, Filistin’e ilaç, tıbbi malzeme, çimento ve demir taşıyacak. 3 bin 150 ton kapasiteye sahip ola
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 06.04.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı, 1080 kişilik yolcu kapasitesine sahip Mavi Marmara gemisinden sonra Gazze’ye insani yardım malzemelerini götürecek kuru yük gemisini de satın aldı.

Gazze ismi verilen yük gemisi, Filistin’e ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir taşıyacak. 3 bin 150 ton kapasiteye sahip olan gemi, Haydarpaşa limanında bekletiliyor.

1981 yapımı  olan gemi, 82 metre uzunluğunda. Türk bandıralı olan gemi 1999 grostona sahip.

İHH’nın 850 bin dolara satın aldığı gemi, Mayıs ayında diğer gemilerle birlikte Akdeniz üzerinden Gazze’ye “Vira bismillah” diyecek.

Yurt dışından gelecek gemilerle birlikte gemi sayısının 15’i bulması bekleniyor. Daha önce 200 araçlık bir konvoyla ambargoyu karayoluyla delen aktivistler, şimdi de deniz yoluyla ambargoyu delme hazırlığında.

“Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” hareketine Amerika, İngiltere, İrlanda, Yunanistan, Fransa, Almanya, Endonezya, Malezya ve Venezuella’dan aktivistler katılacak. Harekete 42 ülke destek veriyor.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze halkına daha fazla insani yardım malzemesi ulaştırmak için deniz yolunu tercih ettiklerini ifade etti. Yıldırım, gemilerle Filistin halkına binlerce ton yardım malzemesi götüreceklerini belirtti. Gazze’de 1,5 milyon insanın tünellerden gelen malzemelerle yetinmek zorunda kaldığına dikkat çeken Yıldırım, “Dünyanın hangi ülkesinde, hangi bölgesinde böyle bir uygulama var. Bu uygulama, doğal ortam varken bir insanı nefes borusuna bağlamaya benziyor. Bu tünellerden sınırlı sayıda malzemelerin geçişine izin veriliyor. Üstelik bu malzemeler çok pahalı. Birçok çocuk, ilaç ve tıbbi malzemelerin yetersizliğinden dolayı hayatını kaybediyor. Bunların hesabını kim verecek. Bu ambargonun uluslar arası hukukta ve insanlık vicdanında yeri yok. Şimdi biz harekete geçiyoruz. İnşallah devletler de bu ambargonun kaldırılması için harekete geçecektir. İsrail yalnızlaştıkta ambargonun kalkma süreci hızlanacaktır” dedi.

Hayırseverlerin desteği bekleniyor

Kiralayacak gemi bulamadıkları  için gemi satın alma yoluna gittiklerini ifade eden İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “Hayırsever halkımızın bağışlarını bekliyoruz. Ambargo altındaki Filistin halkı için herkesi yapabileceği bir şeyler var” dedi. 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024