İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gıda yardımları sürüyor, kış yardımları ağırlık kazandı
Kilis ekiplerimizden Suriyeli mültecilere çeşitli yardımlar sürüyor.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 14.11.2012

Yaklaşık 50 kişiden oluşan Kilis ekiplerimiz, Kurban Bayramı sonrası da Kilis'te yaşayan Suriyeli mültecilere et dağıtımına devam etti. Yeni gelen mülteciler için de tespit çalışması yapıp ihtiyaçlarını kayıt altına alan gönüllüler bir hafta boyunca aralıksız çalışmalarını sürdürdü.

Etlerin soğuk hava depolarında dinlenmeye bırakılmasının ardından hijyene de dikkat eden İHH ekipleri, 8 kişilik aile baz alınarak her poşette 5'er kiloluk taze etleri 2000 aileye ulaştırdı.

Dağıtımlar sürerken önceden belirlenen diğer gönüllü gruplar ise kış ihtiyaçları üzerine yoğunlaşırken, battaniye, ayakkabı, kışlık kadın, erkek ve çocuk giysilerinden oluşan paketler hazırlayıp en çok aciliyeti olan ailelerden başlamak suretiyle her gün 100-200 aileye hazırlanan setleri Kilis'teki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya devam ediyor.

Battaniye dağıtımlarını 2000 aileye yetecek şekilde ulaştırıp bu yönde çalışmalarını bitiren İHH gönüllüleri, diğer ihtiyaçlar üzerine de yoğunlaşıp dağıtımlarını giysi ve ev eşyası üzerinden sürdürmeye devam edecek.

Ekipler en az 8 kişi baz alınarak oluşturduğu listelerde, ailelere bu zamana kadar; battaniye, et, kuru gıda, bakliyat, giyecek, ayakkabı, ev eşyası, bebek setleri, hijyenik, sağlık ve temizlik malzemeleri dağıttı.

Bu arada ekiplerimiz tarafından alışkanlık haline getirilen çalışmalarından biri de mülteci evlerine misafir olup dertlerini dinleyip moral vermek. Bu çalışmayı her geçen gün artıran ekiplerimiz mültecilerin hayır dualarını alıyor.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024