İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Haydi sen de “Gazze’ye İlaç Ol”
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Filistin Öğrenci Platformu abluka altında ilaç sıkıntısı yaşayan Gazze halkı için “Gazze’ye İlaç Ol” adlı kampanya başlattığını duyurdu.
Filistin, Filistin-Gazze 31.12.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Filistin Öğrenci Platformunun birlikte başlattığı “Gazze’ye İlaç Ol” adlı kampanyayla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenlendi.

İHH Genel Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, şu an Gazze, Mısır ve Suriye’de kan ve gözyaşı olduğunu belirterek, “Türkiye bunlara sahip çıkmalı” dedi.

AK Parti hükümetinin bu bölge insanlarına sahip çıkmak istediğini kaydeden Yıldırım, “Ama Siyonist Neocanlar buna izin vermiyor. Şu an Türkiye’deki tartışmaların yerine Gazze’ye yardım edebilseydik Gazze’yi vuramazlardı” diye konuştu.

LİEBERMAN’A CEVAP

Lieberman’ın İHH için söylediği “İsrail için bir tehdit” sözlerini hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti:
“Evet çünkü ahlaksızsınız. Sen Gazze’de yaşıyor olsaydın biz yine de senin çocuğuna, karına, annene ilaç veririz. Ama sen yardım yapılacak tüm yolları kapattın. Hitler’sin sen. Sen ve senin bağlı olduğun kabine sessiz soykırım yaparak suç işliyorsunuz. Savaşta bile ilaç verilmez mi? Elektrikleri kestiniz, ilaç yardımına izin vermiyorsunuz. Peki hastaneler nasıl işleyecek?”

İsrail ve neocanlar bunu yaparken bazılarının Filistin’e yardım edenleri terör listesine almaya çalıştığını ifade eden Yıldırım, “Sizin yüzünüze baktığımızda elektrikten, ilaçtan yoksun çocukların yüzlerini görüyorum. Yeniden gemiler, konvoylar mı organize edilsin. İşgalci İsrail’i geçtik” dedi.

“MISIR DA FİLİSTİN DE SURİYE DE ÖZGÜR OLACAK”

İslam dünyasındaki liderler ve petrol şeyhlerine de seslenen Yıldırım, “Ya size ne oluyor? Hepiniz sessizsiniz. Çünkü İsrail ile el atından ilişkileriniz var. İsterseniz İsrail’e baskı yapabilir ama yapmıyorsunuz. Filistin’e yardım eden, Allah’ın yardımını da alacak. Mısır da Filistin de Suriye de özgür olacak. Buna katkıda bulunana da Allah hakkını verecektir” şeklinde konuştu.

“İsrailli bazı kendini bilmezler Türkiye ile ilişkilerini düzelttiklerini sanıyorlar” diyen Yıldırım, şunları kaydetti:
“Dikkat edin İsrail özür diledi ama Gazze’deki abluka kalkmadı. Bizi bir de Brütüsler vuruyor. Kayseri’de bir hakim Furkan Doğan’la ilgili açılan davada “İsrail yargılanamaz” gerekçesiyle red kararı veriyor. İsrail ablukayı kaldırmadığı sürece ilişkilerin düzelmesi mümkün değil. Orada hala çocukları öldürülüyor. İsrail’in içerisinde İsrail’i boykot eden İsrailliler var. Bunlar her alanda İsrail’in boykot edilerek yalnızlaştırılmasını amaçlıyorlar. Böylece İsrail zalimliğinden vazgeçebilir diye. Bizimkiler de çıkıyor böyle boykot yapmaktan vazgeçin diyor.”

İŞGALCİ İSRAİL’E VE GAZZE HALKINA SESLENDİ

İşgalci İsrail’e ve Gazze halkına seslenen Yıldırım, “Bakın buradan işgalci İsrail’e sesleniyorum: Gazze’ye ilaç, yiyecek, inşaat malzemesi girişine izin verin. Aksi takdirde tüm dünya harekete geçecek. Gazze halkına da sesleniyorum: Dünyanın üçte ikisinin gönlü sizinle beraber. Dünyada bir çok İsrailli bu Siyonistlere karşı harekete geçiyor. Hiç merak etmeyin, inşallah bu yardımlar size ulaşacak. Binlerce insan ve STK’yı harekete geçireceğiz. Filistin halkına hayranım. Onlar tüm inanlığın onurunu, Mescid-i Aksa’yı koruyor. Birlik olun. Aranıza fitne sokmaya çalışanlara izin vermeyin” dedi.

NASIL YARDIM EDEBİLİRSİNİZ?

"Kampanyaya katılım İHH İnsani Yardım Vakfı ile Filistin Öğrenci Platformu işbirliğinde düzenlenen "Gazze'ye İlaç Ol" yardım kampanyasına, vakfın banka hesapları ve kurumsal ekranı aracılığıyla online bağış yapılabilecek. Vatandaşlar ayrıca cep telefonlarından "Gazze ILAC" yazıp 3072'ye göndererek 5 lira bağışta bulunabilecek"

“İLAÇLARIN YÜZDE 65’TEN FAZLASI BİTMİŞ DURUMDA”

Filistinli Öğrenciler Platformu adına söz alan Kerim el Astal da Gazze’de ablukanın devam ettiğini belirterek, “Bölgeye günde 6 saat elektrik veriliyor sadece. Hiçbir insani yardım Gazze’ye ulaşmamaktadır. Aralıklarla bombardıman sürüyor. En büyük sıkıntı ilaçtır. İlaçların yüzde 65’ten fazlası bitmiş durumda. Bugün ilaç kampanyası başlatmaktayız. Seyirci kalamayız bu duruma. Yapılacak yardımların nasıl ve ne şekilde yapılacağını önümüzdeki günlerde duyuracağız” dedi.

Filistin Dayanışma Derneği Başkanı Muhammed Mseniş ise “İHH’ya ve Filistin Öğrenci Platformuna teşekkür ediyorum. Kampanyanın zamanlaması önemlidir. Gazze’nin altyapısı bitirilmiş durumda. İnsani yardıma muhtaç bir yerden bahsediyoruz. Türkiye her zaman bölgeye sahip çıkmıştır. Bu acıları çektiren sadece İsrail değil yaşananlara seyirci kalan uluslar arası kamuoyudur da” diye konuştu.


 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024