İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH, Doha’daki İnsani Yardım Liderliği Konferansı’na katıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleşen İnsani Yardım Liderliği Konferansı’na (Humanitarian Leadership Conference) katıldı.
10.04.2025

Konferansta, küresel insani yardım alanında liderlik yaklaşımlarını geliştirmek, kriz yönetimi güçlendirmek ve uluslararası iş birliği ele alındı.

8-9 Nisan tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen konferansta, insani krizlerde liderliğin rolü, yerel kapasitenin desteklenmesi, afetlere müdahalede etik ilkeler ve sürdürülebilir insani yardım stratejileri gibi başlıklar ele alındı. Etkinliğe farklı ülkelerden kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve saha çalışanları katıldı.

Bilgi paylaşımında bulunuldu

Katılımcılar, konferansta, insani yardım alanında gelecekle kurulabilecek olası iş birliklerini görüşme ve bilgi paylaşımı yapma imkânı buldu.

Konferansta ayrıca, yerel topluluklarla etkili iş birliği kurma, kriz ortamlarında liderlik becerilerinin uygulanması ve yardım faaliyetlerinde uzun vadeli etki oluşturma konularında öneriler ve örnekler paylaşıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı’ndan temsilcilerin de hazır bulunduğu konferansta, İHH Uluslararası İlişkiler Biriminden İrfan Tatlı, konferans kapsamındaki bir panel oturumunda “Hiyerarşinin Gölgesinde İnsani Yardım: Küresel Güç Dinamiklerinin Çoklu Krizlerin Ortaya Çıkışına Etkisi” başlıklı sunum yaptı.

Konferans süresince edinilen bilgi ve deneyimlerin, uluslararası projelere katkı sağlaması bekleniyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı bu yıl bağışçıların destekleriyle Ramazan ayı çalışmaları kapsamında Türkiye dahil olmak üzere 4 kıtada faaliyet gerçekleştirdi. Vakıf, dünya genelinde yürütülen faaliyetlerde toplam 3 milyon 308 bin 146 kişiye ulaştı.
21.03.2026
Genç İHH’dan Şam Üniversitesi’nde 1500 kişilik iftar
Genç İHH’dan Şam Üniversitesi’nde 1500 kişilik iftar
Genç İHH tarafından Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan Uluslararası Şam Üniversitesi’nde düzenlenen gençlik iftarına 1500 öğrenci katıldı.
18.03.2026
Balkan Türkleri için stratejik dönüşüm: "Artık sadece mirasçı değil, kurucu aktörüz!
Balkan Türkleri için stratejik dönüşüm: "Artık sadece mirasçı değil, kurucu aktörüz!
20 Aralık 2025 tarihinde Üsküp’te gerçekleştirilen 1. Balkan Türk Toplumu Buluşması’nın sonuç bildirgesi yayımlandı. Bildirge, Balkan Türklerinin duygusal söylemlerden sıyrılarak; hukuk, ekonomi ve siyaset alanlarında "somut ve ölçülebilir" bir gelecek inşasına geçtiğini ilan ediyor.
18.03.2026