İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ekipler depremin vurduğu Haiti’de
Haiti’de meydana gelen depremin ardından harekete geçen İHH Afet Yönetim Birimleri, deprem bölgesine ulaştı. Ekipler ilk etapta 550 depremzede aileye kumanya ve hijyen paketi yardımında bulundu.
Haiti 20.08.2021

Orta Amerika ülkesi Haiti’de geçtiğimiz günlerde 7.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 10 km derinliğinde meydana gelen depremin ardından yaklaşık 2 bin kişi hayatını kaybetti, 6 bin 900 kişi yaralandı ve 30 bin kişi de evsiz kaldı. Kayıpları arama kurtarma çalışması ise halen sürüyor. Deprem sonrasında tropikal fırtına etkisine giren ülke şimdi de sellerle mücadele ediyor. Evleri yıkılan ve çadır bile bulmakta güçlük çeken afetzedeler, derme çatma barınaklarda yaşam mücadelesi veriyor. Üst üste gelen felaketlerin ardından Haiti, uluslararası yardım çağrısında bulundu.

Yardım çağrısının ardından harekete geçen İHH İnsani Yardım Vakfı Afet Yönetim Birimleri, deprem bölgesine ulaşarak çalışmalara başladı. İlk etapta depremden en çok etkilenen Les Cayes şehrindeki depremzede ailelere 550 adet kumanya ve hijyen paketi yardımında bulundu. Ekipler, ailelere ayrıca içme suyu dağıtımında da bulunuyor. 

ihh-ekipleri-haitide9.jpg

11 yıl önce

Haiti’de 12 Ocak 2010’da da büyük bir deprem meydana gelmiş ve 360 bin kişi hayatını kaybetmişti. İHH ekipleri o dönemde de mağdur Haitilileri yalnız bırakmamış ve sağlık, barınma ve beslenme alanlarında bölgede çalışma gerçekleştirmişti. 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024