İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Sağlık Komisyonu Dadaab'ı ziyaret etti
İHH İnsani Yardım Vakfı Sağlık Komisyonu, Somali-Kenya sınırında bulunan Dadaab mülteci kampına ziyarette bulunarak, planlanan yeni sağlık organizasyonu için saha çalışması gerçekleştirdi.
Somali 20.10.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı, Somali'deki açlık ve kuraklık nedeniyle Kenya sınırına gelen Somalili mültecilere sağlık alanında da hizmet veriyor. Uzm. Dr. Mevlüt Yurtseven başkanlığında bölgeye gerçekleştirilen ziyarette İHH Sağlık Komisyonu, ilk olarak Kenya Türk Büyükelçisi Tuncer Kayalar tarafından kabul edildi. Ardından Nairobi'den kamplaraen yakın yerleşim yeri olan Garissa şehrinin Sağlık Müdürü Dr. Abdullah S. Abagira, İHH Sağlık Komisyonu ile bir araya geldi.

Açlık nedeniyle Somali'nin güneyinden Kenya sınırındaki kamplara sığınan Somali halkı hala açlık ve hastalıklarla mücadele ediyor. Bölgeye giden komisyon yetkilileri Dadaab kampını gezerek kamptaki sağlık çalışmalarını yerinde gördü. Ekip kampta yaşayan insanların sağlık durumu hakkında geniş bilgi topladı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sağlık Komisyonu ile bir araya gelen Kenya Türk Büyükelçisi Tuncer Kayalar, bölgede özellikle Türkiyeli yardım kuruluşlarının çalışmalar yürüttüğünü gözlemlediklerini, BM'nin ise krizle ilgili yeni bir çalışma yapmamasını esefle karşıladıklarını kaydetti.

Garissa Sağlık Müdürü Dr. Abdullah S. Abagira ile bir araya gelen komisyon yetkilileri, sağlık çalışmaları hakkında bilgi aldı. Toplantıda bölgede Kenya Sağlık Bakanlığı ile birlikte ortak planlama yapılmasına karar verildi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı “Hediye Bağışı” projesini başlattı. Sevdiklerine hediye almak isteyenler, projeyle hem sevdiklerini hem de ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.
20.02.2025
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin Lazkiye şehrinin kırsalında Türkmen Dağı’ndaki köylerde yaşayan ailelere, son bir ayda 575 bin adet ekmek dağıtıldı.
19.02.2025
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı; Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’de 50 engelli kişiye akülü tekerlekli sandalye dağıttı.
10.02.2025