İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Pakistan’daki kalıcı konutların temelini attı
Pakistan’da yaşanan sel afetinde evlerini kaybeden aileler için kalıcı konut projesini hayata geçiren İHH İnsani Yardım Vakfı, ilk etapta inşa edilmesi planlanan 100 konutluk kısmın temel atma işlemin
Pakistan 14.09.2010

Tarihin en büyük felaketlerinden birisini yaşayan Pakistan’da yaralar sarılmaya çalışılıyor. Yaşanan sel afetinde binlerce kişi hayatını kaybederken yüz binlerce ev sular altında kaldı. Tarım alanları sel suları ile kullanılamaz hale gelirken binlerce hayvan telef oldu. Bütün ekonomisi tarıma ve hayvancılığa dayanan Pakistan bu selin etkilerini uzun yıllar yaşayacak gibi görünüyor.

Pakistan’da yaraları sarmak için ilk günden itibaren yoğun çalışmalar yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, sel sularının çekilmeye başladığı bölgelerde kalıcı sosyal yardım projelerini hayata geçirmeye başladı. İHH, ilk etapta 3 farklı bölgede inşa edilecek 100 konutun temelleri attı. Yaklaşık 2 ay içerisinde tamamlanacak olan konutlar, tam eşyalı olarak ailelere teslim edilecek.

İHH ekipleri ilk etapta Nevşahra eyaleti yakınlarında bulunan Kuralşerif, Bela ve İsmailhan bölgelerinde konutların temel atma işlemlerini gerçekleştirdi. Konutların temel atma işlemlerini takip etmek için bölgede bulunan İHH Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, konutların 2 ay içerisinde eşyalı bir şekilde ailelere teslim edileceğinin müjdesini verdi. Sel sularında topraktan yapılan evlerin yıkıldığını ancak betonarmeden yapılan evlerin sağlam kaldığını ifade eden Sarıkurt, İHH tarafından yapılacak konutların da betonarme olacağını ve olası sel felaketlerine karşı daha dayanıklı olacağını vurguladı. Bölgedeki izlenimlerini de aktaran Sarıkurt şunları söyledi: ‘Pakistan’ın kuzey bölgelerinde sel suları çekilmeye başladı ancak güney bölgelerde hala sel suları çekilmiş değil. İHH olarak selin çekildiği bölgelerde kalıcı projeleri hayata geçirmeye başladık. Öncelikli olarak 100 adet kalıcı konutun temel atma işlemini gerçekleştirdik. Sel sularında evlerini kaybeden aileler her şeye rağmen köylerini terk etmek istemiyorlar. Ama şu unutulmamalı ki 1 milyon 250 bin konut sel nedeniyle yıkıldı ya da kullanılamaz halde. Bu üzerimize düşen görevin ne kadar hayai olduğunu göstermekte. Ayrıca yüksek bölgelerde daha şiddetli olmak üzere birkaç ay sonra kış mevsimi bastıracak. Pakistanlı kardeşlerimizin kışa kadar konut sorunu çözülmeli.’

Her bir evi 5500 dolar maliyetle inşa edeceklerini de ifade eden Ahmet Sarıkurt 60 metrekare olarak planlanan evlerin iki oda, bir mutfak, banyo ve tuvaletten oluşacağını kaydetti. Konutların afet bölgelerinin tamamında yapılacağını söyleyen Sarıkurt, evlerin tam eşyalı olarak ailelere teslim edeceğinin altını çizdi.

İHH Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt ile birlikte bölgeye giden ekip içerisinde Büyük Birlik Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Muhiddin Açıcı ile İsmailağa Vakfı ve İDDEF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Turan’da hazır bulundu. Turan ve Açıcı sel afetinden etkilenen bölgeleri gezdi. Kulanşerif bölgesinde gözlemlerde bulunan İsmailağa Vakfı ve İDDEF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Turan vakıf olarak bölgede 25 kalıcı konut ve 1 mescidin yapımını üstlendi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024