İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, Pakistan’a kargo uçağı gönderdi
Vakfımız, sel afetinde büyük zarar gören dost Pakistan halkının yaralarını sarmak için yardım treninden sonra şimdi de kargo uçağını gönderdi.
Pakistan, Türkiye 30.08.2010

Saat 10.00’da Atatürk Havaalanı’ndan Pakistan’a uğurlanan THY’ye ait kargo uçağı 35 tonluk yardım malzemesi taşıyor. Maddi değeri 600 bin TL olan yardım malzemesi süt tozu, konserve, kuru pasta ve ilaçtan oluşuyor. Yardım malzemeleri Pakistan’da bulunan ekiplerimiz tarafından hızlı bir şekilde sel mağduru ailelere dağıtılacak. Pakistan’daki selden en çok çocuklar etkilendi. Yardım malzemesi oluşturulurken özellikle çocuklar için süt tozuna ağırlık verildi.

Uçak uğurlamadan önce bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına İHH yönetimi katıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, sel suları altında kalan Pakistan’da yaralar tamamen sarılana kadar çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Gelen ayni ve nakdi bağışları hızlı bir şekilde Pakistan’daki afetzede ailelere ulaştırdıklarını ifade eden Yılmaz, selden zarar gören Pakistan için 30 milyon TL’lik bir yardım öngördüklerini söyledi. Türkiye halkının genlerinde yardımlaşma duygusunun çok güçlü olduğunu ifade eden Yılmaz, özellikle doğal afet, savaş, işgal gibi kriz dönemlerinde yardımlaşma refleksinin daha hızlı harekete geçtiğini söyledi.

Murat Yılmaz, “Halkımızın bu konudaki gayreti bizi umutlandırıyor. Pakistan’da bilançosu çok ağır olan büyük bir sel afetiyle karşı karşıyayız. Selin üzerinden bir ay geçti. Ancak henüz yaralar sarılamadı. Pakistan devleti tek başına yaraları saracak güce sahip değil. Bu konuda Türkiye’ye düşen çok iş var. Dost Pakistan halkı için vefa zamanıdır” dedi.

Basın açıklamasından sonra uçak dualarla Pakistan’a uğurlandı.

Pakistan’da yaşanan sel afetinden sonra ekiplerini bölgeye gönderen İHH İnsani Yardım Vakfı geçtiğimiz Cuma günü trenle 450 ton yardım malzemesi göndermişti.

Pakistan’a şimdi de kargo uçağı gönderen İHH’nın bir sonraki hedefi İskenderun’da tamir ve bakımı süren Gazze yük gemisiyle 3 bin ton yardım malzemesi göndermek.

İHH Pakistan’da neler yapıyor?

İHH İnsani Yardım Vakfı, hali hazırda Pakistan’da selin etkili olduğu bölgelerde her gün 5 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor. Selden kaçıp İslamabad’a sığınan 1000 aile ile 3 okula yerleştirilen afetzede ailelerin gıda ihtiyaçları İHH tarafından karşılanıyor. 15 kişilik bir sağlık ekibi yaraları sarmaya devam ediyor. Bu ekibin içerisinde Türkiye’den giden iki doktor, iki hemşire ve bir sağlık teknisyeni bulunuyor. Selde evlerini kaybeden aileler için kalıcı konutların startı verildi. Başkent İslamabad’da bir dikiş atölyesi oluşturuldu. Buradan dikilen elbiseler günlük 200 kişiye dağıtılıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024