İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri Lübnan mülteci kamplarında
İHH İnsani Yardım Vakfı, soğuktan ölümlerin gerçekleştiği Lübnan’daki mülteci kamplarında kışlık yardım malzemesi dağıtımında bulundu. İHH ekipleri 5 bin aileye destek oldu.
Lübnan, Ortadoğu 12.01.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı, soğuktan ölümlerin gerçekleştiği Lübnan’daki mülteci kamplarında kışlık yardım malzemesi dağıtımında bulundu. İHH ekipleri 5 bin aileye destek oldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı sert kış koşullarıyla mücadele eden Lübnan’daki Suriye ve Filistinli mültecilere kış yardımları gerçekleştirdi. İHH ekipleri ilk olarak 1948 yılında yurtlarından sürülerek Lübnan’da mülteci durumuna düşen Filistinlilerin kaldığı Burc Al-Baracna mülteci kampında dağıtımlar yaptı. Yaklaşık 24 bin kişinin kaldığı mülteci kampında Filistinlilerin yanında Suriye’den kaçarak Lübnan’a gelen Suriyeliler de bulunuyor. İHH ekipleri mülteci kampında gıda, battaniye, kışlık kıyafetler ve mutfak eşyası dağıtımı gerçekleştirdi.

Acil yardım ekiplerimiz daha sonra Trablus’un en büyük Filistin mülteci kampı olan ve 1955 yılında kurulan, yaklaşık 70 bin kişinin kaldığı Beddavi kampına geçerek burada yardım çalışmaları gerçekleştirdi. Beddavi kampı 1955 yılında ilk kuruluşunda 30 bin Filistinli mülteciye ev sahipliği yaparken zaman içerisinde hem diğer kamplardan gelenler hem de Suriye’den gelen mültecilerle bu rakam 70 bin civarına ulaşmış. Günlük yaşam içerisinde bile oldukça zorlu olan kamp hayatı yaşanan sert kış şartlarında daha da zorlaşmış durumda. İHH ekipleri Beddavi kampında da battaniye, kışlık giysi ve gıda yardımında bulundu.

İHH ekipleri Lübnan Kış Yardımları Kampanyası kapsamında Beyrut, Lübnan dağları, Akkar, Beka ve Arsal’da bulunan ve Suriyeli mültecilerin kaldığı mülteci kamplarında da yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında Akkar’da bulunan Rahme kampı ve Aidun okulunda, Beka vadisinde Ta’labaye kampında, Berilyas kampında, Kamıdu-Leyz kampında, Beka Tıp merkezinde ve yine Beka’ya bağlı Garaun mıntıkasında dağıtımlar gerçekleştirildi.


Isınmak için bulabildikleri her şeyi yakıyorlar

100 bini aşkın Suriyeli mültecinin bulunduğu Arsal bölgesi ise yardım çalışmalarımızın en öncelikli olduğu bölge oldu. Arsal bölgesi sıkıntının en fazla yaşandığı bölgelerden birisi konumunda. Arsal bölgesinde hava sıcaklığı -18 dereceye kadar düşerken son yılların en yoğun kar yağışı yaşanıyor. Bölgede bulunan su kuyuları donmuş durumda. Isınmak için ihtiyaç duyulan yakıtta yaşanan sıkıntı durumu içinden çıkılmaz hale getiriyor. İnsanlar ısınmak için bulabildikleri her şeyi yakmak durumundalar. Geçtiğimiz hafta Arsal bölgesinde 10’a yakın çocuk donarak hayatını kaybetti. Bölgede battaniye ve yakacak için kullanılan yakıt en acil ihtiyaçların başında bulunuyor.

İHH ekipleri Lübnan’da bulundukları süre zarfında 5 bin mülteci aileye kışlık yardımında bulundu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024