İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyeli Türkmenlere İHH sahip çıktı
İnsanı Yardım Vakfı ekipleri, Harcele köyünün Türkiye sınırlarına dayanan arazilerine sığınan Türkmenlere yardım ulaştırdı.
Suriye 20.08.2014

Burada derme çatma çadırlar kuran 75 Türkmen aile, çatışmaların bitmesini ve evlerine dönmeyi bekliyorlar. Türkmenler, çatışmalarda çok sayıda akrabalarının öldüğü ve yaralandığını belirterek, yaralıların Kilis Devlet Hastanesine götürülerek tedavilerine devam edildiğini söylediler.



Savaşın başladığı günden beri Suriye’deki mülteci konumuna düşen tüm mağdurlara çeşitli yardımlar yapan İHH, Türkmenlerin yardımına da koştu.

İHH ekipleri acil olarak Türkmen ailelere ilk etapta gıda, su ve battaniye dağıtımı yaptı. İlk defa İHH’nın yardım ulaştırdığı Türkmen ailelerin özellikle çadırlara ihtiyaç duyduğunu tespit eden ekipler, lojistik merkezinde bulunan çadırların buraya ulaştırılması için harekete geçti.







 

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Sudan’ın 3 farklı şehrinde binlerce kişiye destek
İHH’dan Sudan’ın 3 farklı şehrinde binlerce kişiye destek
Sudan’da 15 Nisan 2023’ten bu yana Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor. İç savaştan dolayı 14 milyonu çocuk olmak üzere 25,6 milyon insan, insani yardıma muhtaç durumda. İç savaş yüzünden, 9,9 milyon kişi ülke içinde ve dışında farklı noktalara göç etmek zorunda kaldı. İç savaşın başladığı tarihten şu ana kadar birçok insani yardım çalışmasında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, son olarak 3 farklı şehirde binlerce insana gıda, sıcak yemek ve hijyen malzemesi desteği verdi.
13.09.2024
Yemen'deki selden etkilenen 520 aileye destek
Yemen'deki selden etkilenen 520 aileye destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Yemen’de yaşanan selin ardından, 520 aileye barınma malzemesi ve gıda paketi desteği ulaştırdı.
12.09.2024
İHH Bangladeş’te acil yardım çalışmalarını sürdürüyor
İHH Bangladeş’te acil yardım çalışmalarını sürdürüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Bangladeş'te 5,6 milyon kişiyi etkileyen sellerin ardından ülkeye yönelik başlattığı acil yardım çalışmalarını sürdürüyor. Vakıf tarafından şu ana kadar, 18 bin kişiye sıcak yemek, 500 aileye ise kumanya ve kuru gıda yardımında bulunuldu. Ayrıca, İHH tarafından kurulan mobil klinikte de her gün 200 kişiye sağlık hizmeti veriliyor.
03.09.2024