İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ve Kuveyt Kızılayı’ndan Suriye'ye Yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveyt Kızılayı 15 TIR’dan oluşan insani yardım malzemelerini Suriye'ye gönderdi.
Suriye 03.02.2017

Suriye’de olaylar 6 yıldır devam ediyor. Bu süreçte en çok zararı siviller gördü. Resmi rakamlara göre 400 binden fazla insan hayatını kaybetti. Ülkenin 20’den fazla bölgesinde yaşayan 1.5 milyon insana yardım ulaştırılamıyor. Özellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlılar açlıktan dolayı ölüm riski ile hayatlarına devam etmeye çalışıyor.

Suriye’de savaşın başladığı dönemden beri mağdur halka yardım eli uzatan İHH İnsani Yardım Vakfı, çeşitli kurumlarla işbirliği yaparak mazlumlara umut oluyor.

Bu hedefle İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveyt Kızılayı 10 bin bebek kolisi ve 10 bin hijyen paketinden oluşan 15 TIR’lık yardımı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'nin İdlib bölgesine gönderdi.

whatsapp-image-2017-02-03-at-12.30.25.jpeg

Yardımlar Halep’ten tahliye edilenlere ulaşacak

Yardımların hareketi öncesinde konuşan İHH İnsani yardım Vakfı körfez ülkeleri sorumlusu Vakar Necmettin, Suriyeli ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ve yardımda bulunduklarını söyledi.

Suriyeli aileler için 10 bin bebek kolisi ve 10 bin temizlik malzemesinin yer aldığı 15 TIR’ı, Halep'ten tahliye edilerek İdlib'e gelen bölgenin kırsal kesimlerindeki ailelere dağıtılmak üzere gönderdiklerini kaydeden Necmettin, yardımların devam edeceğini belirtti.

Kuveyt Kızılayı Acil Yardım Sorumlusu Khalid al Mutairi ise “Bu göndereceğimiz yardımlar ihtiyacın çok ufak bir kısmını karşılayacağı kesin, fakat inşallah bu büyük yardım çalışmalarımızın başlangıcı olsun. Bu çalışmaların büyüyerek devam etmesini temi ediyorum” diye konuştu.

whatsapp-image-2017-02-03-at-12.30.23.jpeg

Yapılan açıklamaların ardından TIR'lar, dualarla Suriye'ye uğurlandı. 

İlgili haberler
Tümünü Gör
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı “Hediye Bağışı” projesini başlattı. Sevdiklerine hediye almak isteyenler, projeyle hem sevdiklerini hem de ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.
20.02.2025
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin Lazkiye şehrinin kırsalında Türkmen Dağı’ndaki köylerde yaşayan ailelere, son bir ayda 575 bin adet ekmek dağıtıldı.
19.02.2025
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı; Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’de 50 engelli kişiye akülü tekerlekli sandalye dağıttı.
10.02.2025