İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ve Kuveyt Kızılayı’ndan Suriye'ye Yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveyt Kızılayı 15 TIR’dan oluşan insani yardım malzemelerini Suriye'ye gönderdi.
Suriye 03.02.2017

Suriye’de olaylar 6 yıldır devam ediyor. Bu süreçte en çok zararı siviller gördü. Resmi rakamlara göre 400 binden fazla insan hayatını kaybetti. Ülkenin 20’den fazla bölgesinde yaşayan 1.5 milyon insana yardım ulaştırılamıyor. Özellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlılar açlıktan dolayı ölüm riski ile hayatlarına devam etmeye çalışıyor.

Suriye’de savaşın başladığı dönemden beri mağdur halka yardım eli uzatan İHH İnsani Yardım Vakfı, çeşitli kurumlarla işbirliği yaparak mazlumlara umut oluyor.

Bu hedefle İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveyt Kızılayı 10 bin bebek kolisi ve 10 bin hijyen paketinden oluşan 15 TIR’lık yardımı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'nin İdlib bölgesine gönderdi.

whatsapp-image-2017-02-03-at-12.30.25.jpeg

Yardımlar Halep’ten tahliye edilenlere ulaşacak

Yardımların hareketi öncesinde konuşan İHH İnsani yardım Vakfı körfez ülkeleri sorumlusu Vakar Necmettin, Suriyeli ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ve yardımda bulunduklarını söyledi.

Suriyeli aileler için 10 bin bebek kolisi ve 10 bin temizlik malzemesinin yer aldığı 15 TIR’ı, Halep'ten tahliye edilerek İdlib'e gelen bölgenin kırsal kesimlerindeki ailelere dağıtılmak üzere gönderdiklerini kaydeden Necmettin, yardımların devam edeceğini belirtti.

Kuveyt Kızılayı Acil Yardım Sorumlusu Khalid al Mutairi ise “Bu göndereceğimiz yardımlar ihtiyacın çok ufak bir kısmını karşılayacağı kesin, fakat inşallah bu büyük yardım çalışmalarımızın başlangıcı olsun. Bu çalışmaların büyüyerek devam etmesini temi ediyorum” diye konuştu.

whatsapp-image-2017-02-03-at-12.30.23.jpeg

Yapılan açıklamaların ardından TIR'lar, dualarla Suriye'ye uğurlandı. 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor
İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, bir aylık süreç içerisinde 7 bin 21 arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü ile depremden etkilenen illerde faaliyet gösterdi. Vakıf; gıda, barınma, giyecek gibi birçok alanda milyonlarca insana destek ulaştırdı. İHH depremin yaşandığı 10 ildeki yardım çalışmalarına devam ediyor.
09.03.2023
Uluslararası öğrenciler deprem bölgeleri için seferber oldu
Uluslararası öğrenciler deprem bölgeleri için seferber oldu
Sefire-i Alem Derneği öncülüğünde 19 farklı ülkeden 50’yi aşkın öğrenci depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Öğrenciler, dernek binasında kurulan atölyelerde İHH İnsani Yardım Vakfı’nın kermesinde satılması için sarma ve mantı hazırladı. Ürünlerin satışından elde edilen gelir Kahramanmaraş’ta kurulması planlanan konteyner mahallesinde kullanılacak. Öğrenciler tarafından ayrıca, çocuklar için oyuncak kampanyası başlatılırken, deprem bölgesine gönderilmek üzere toka ve çeşitli giyecekler de dikildi.
18.02.2023
Türkiye’den Ukrayna’ya mobil aşevi
Türkiye’den Ukrayna’ya mobil aşevi
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna’ya gönderilen mobil aşevi İstanbul’dan yola çıktı. Aşevinin günde 30 bin kişiye yemek dağıtması planlandı. Ayrıca İHH’nın geçtiğimiz haftalarda Ukrayna’ya gönderdiği 3 TIR dolusu yardım malzemesi de savaş mağdurlarına ulaştırıldı.
Ukrayna
27.01.2023