İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gönüllü doktorlarımız Haiti’de
Vakfımız tarafından Haiti’ye gönderilen 3 gönüllü uzman doktor, uzun bir yolculuğun ardından Haiti’ye ulaştı. Genel Cerrahlar Dr. Ali Alemdar ve Dr. Giray Yavuz ile Acil Yardım Hekimi Dr. Ali Yalçın y
GüneyAmerika, Haiti 25.01.2010

Haiti için yola çıkan 8 kişilik ekip 3 gün süren bir yolculuk ve beklemenin ardından bölgeye ulaştı. Dominik Cumhuriyeti üzerinden Haiti’ye giren ekip çalışmalarına başladı. Ekipte bulunan Genel Cerrahlar Dr. Ali Alemdar ve Dr. Giray Yavuz ile Acil Yardım Hekimi Dr. Ali Yalçın, 7.0 şiddetindeki depremle sarsılan Haiti’de yaraları sarmak için kolları sıvadılar. Muayene ve tedaviye başladılar. 

Bu arada İHH, Haiti’ye yönelik yardımlarını sürdürüyor. Bir yandan su ve yiyecek dağıtımları devam ederken diğer taraftan 700 yetim çocuğa 3 öğün sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. İHH, bu yetimler için kalacakları güvenli bir bina temin etme çalışmalarını sürdürüyor. 

Deprem Haiti’nin başkentini ve çevresini yerle bir ederken 100 bin aşkın insan hayatını kaybetti. Yaklaşık 300 bin insan yaralandı. Depremle birlikte Haiti’de yaşanan fakirlik katlanarak kronikleşti. İnsanlar dışarıdan gelen yardımlarla ayakta durmaya çalışıyorlar. Siz de yapacağınız bağışlarla bir insanın yarasını sarabilir, acısızı bir nebze olsun dindirebilirsiniz. 

 


İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024