İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
‘İHH Zafer Ersoy İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’ açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Suriye’nin Azez kentine bağlı İhtimlat kasabasında inşa edilen ‘İHH Zafer Ersoy İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nin açılışı yapıldı.
02.12.2022

İHH, Azez’in güneyindeki İhtimlat kasabasında 14 derslik ve 2 idare odasından oluşan Zafer Ersoy okulun açılışını gerçekleştirdi.

Okulda, bölgede bulunan yetim köyünde ve çeşitli kamplarda kalan 950 öğrenci eğitim ve öğretim görmeye başladı.

Bölge halkının ileri gelenleri ve birçok STK temsilcisi açılışa katıldı. Açılış programında, okulun çevresine ağaçlar dikildi.

10-10-2022-59.jpg

“Birçok alanda çalışma yapıyoruz”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İHH Suriye Çalışmaları Kilis Bölge Koordinatörü Tahir Güzelel, ”2016 yılında elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Zafer Ersoy'un adını verdiğimiz okulumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz. Burada birlikte yeni nesiller yetiştireceğiz inşallah. Bağışçılarımıza ve siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum.”

Daha sonra Kilis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt konuşma yaptı. Akkurt, “Türkiye olarak burada birçok alanda çalışma yürütüyoruz. Bu güzel eser hayırlı olsun. Ne kadar çok birlikte hareket edersek o kadar güçlü oluruz. Bu okulun açılmasına vesile olan İHH’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

img_0409.jpg

Suriye'nin birçok noktasında kalıcı eserler inşa eden İHH, Türkiye-Suriye sınırındaki güvenli bölgelerde yaşam evleri, okullar ve ibadethanelerin inşasına devam ediyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2011 yılından bu yana Suriye'de gıda, barınma, sağlık, eğitim ve kalıcı eserler alanında yardımlarda bulunuyor.

zafer-ersoy.jpg

Zafer Ersoy Kimdir?

2014 yılında İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Kilis Koordinasyon Merkezi’nde medya personeli olarak çalışmaya başlayan ve herkesin sevgisini kazanan Zafer Ersoy, 10 Aralık 2016 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Beyazıt'ta Gazze için yürüyüş düzenlenecek
Beyazıt'ta Gazze için yürüyüş düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Beyazıt Meydanı'ndan başlayacak ve Ayasofya Camii'nde sona erecek olan "Gazze'yi Unutma" yürüyüşü düzenlenecek.
18.04.2024
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Nijer'in başkenti Niamey'e bağlı Goudel bölgesinde inşa edilen Mevlana İdris İlkokulu’nun açılışı yapıldı.
17.04.2024
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
İHH’nın da aralarında bulunduğu Çocuk Hakları Platformu, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, işgalci İsrail’in çocuklara yönelik saldırılarına karşı dünya genelinde güçlü adımlar atılmadığı için saldırılarını daha artırdığı vurgulandı.
Yetim
25.03.2024