İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan depremzede çocuklara psikososyal destek çalışması
İHH İnsani Yardım Vakfı’na bağlı Reyhanlı Eğitim Kampüsü’nde depremden etkilenen bin çocuğa uzman ekiplerce psikososyal destek hizmeti veriliyor.
15.02.2023

Türkiye’nin 10 ilinde etkili olan deprem, Hatay’da büyük bir yıkıma sebep oldu. Depremde evi yıkılan aileleri Hatay’daki Reyhanlı Eğitim Kampüsü’nde ağırlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, depremzede çocuklar içinde kampüs içerisinde psikososyal destek çalışması yürütüyor.

ihhdan-depremzede-cocuklara-psikososyal-destek.jpg

İHH Psikoloğu Şevket Kalkan, bini çocuk olmak üzere 2 binden fazla depremzedenin kampüste misafir edildiğini söyledi.

sevket-kalkan.jpg

“Yoğun bir çalışma yürütülüyor”

Kalkan, depremin oluşturduğu travmanın etkisini çocukların üzerinden silmek için alanında uzman psikologlarca yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, ‘‘Reyhanlı Eğitim Kampüsü müstakil tip evlerden oluşup çok geniş açık alanlara sahip bir tesis. Bu nedenle açık havada klasik oyunlar, resim yapma gibi etkinlikler ve birebir görüşmelerle bin kadar depremzede çocuğumuz bu hizmetimizden faydalanıyor. Ayrıca yetişkinler için de gerekli travma terapi çalışmalarını yürütüyoruz’’ dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Çok yakında hareket tarihini kamuoyuna duyuracağız”
“Çok yakında hareket tarihini kamuoyuna duyuracağız”
Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze’ye yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak olan filoyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Toplantıda konuşan Us Boat to Gaza’dan Huwaida Araf, “Özgürlük Filosu Hareketi özellikle son 6 aydan bu yana Gazze’de yaşanan katliama karşı kalınan bu sessiz tutumdan dolayı milyonlarca insanın desteğiyle bu yola çıkmaya hazırlandı” dedi. Us Boat to Gaza’dan Ann Wright ise, “Hazırlıklar devam ediyor, çok yakın bir tarihte hareket tarihi ile alakalı kamuoyuna bilgilendirme yapacağız” dedi.
19.04.2024
Beyazıt'ta Gazze için yürüyüş düzenlenecek
Beyazıt'ta Gazze için yürüyüş düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Beyazıt Meydanı'ndan başlayacak ve Ayasofya Camii'nde sona erecek olan "Gazze'yi Unutma" yürüyüşü düzenlenecek.
18.04.2024
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH Nijer’de Mevlana İdris İlkokulu’nu açtı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Nijer'in başkenti Niamey'e bağlı Goudel bölgesinde inşa edilen Mevlana İdris İlkokulu’nun açılışı yapıldı.
17.04.2024