İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH'dan Kamuoyuna Açıklama
İHH'dan bazı basın organlarındaki haberler hakkında açıklama:
Türkiye 16.06.2012

Bazı basın yayın organlarında İHH İnsani Yardım Vakfı ve Genel Başkanı Av. Bülent Yıldırım hakkında 'El Kaide'ye para aktarıldığı' iddiasıyla soruşturma açıldığı haberleri yer almıştır. Bu haberler hiç bir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. İHH İnsani Yardım Vakfı ve Bülent Yıldırım adına açılmış hiç bir resmi soruşturma yoktur.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın konu ile alakalı yapmış olduğu yazılı açıklama:

20 yılı aşkındır dünyanın dört bir yanından 136 ülkede çalışma yapan bir yardım kuruluşu olarak her geçen gün artan bir destekle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye halkının desteği ile başlayan hizmetlerimiz dünyadan gönüldaş ve bağışçılarımızla gittikçe daha geniş bir yelpazeye ulaşmaktadır.

Birleşmiş Milletler istişare mekanizmalarında danışman statüsü olan, birçok uluslar arası üstbirliğe üye olan kuruluşumuz, İslam dünyasından yüzlerce kurum ile yapılan işbirliği ve ortak çalışmaların nihayetinde Mavi Marmara gemisinde buluşan farklı din, dil ve ırklardan oluşan bir insanlık vicdanına dönüşerek Gazze’ye yola çıkmıştır. Bu sene 31 Mayıs yıldönümünde gemi katılımcılarının tamamına yakını ve halkların ortaya koyduğu programlar bir daha gösterdiki halkların bu misyona olan desteği büyüyerek devam ediyor. Bu destek sadece bu alanda değil; çalışma sahamız olan her alanda kendini göstermektedir. Zira Vakfımız tüm çalışmalarını şeffaflıkla Allah rızasını gözeterek yürütmektedir.

Bu misyondan ve çalışmalarımızdan elbette ki rahatsız olan bazı kesimler ve güç odakları olmaktadır ve olacaktır. Zulümden, hukuksuzluktan, beslenen bu kesimler tarafından bazı suçlamalara, iftiralara maruz kaldığımız da vakidir. Bu suçlamalar bazen çeşitli medya araçları kullanılarak algı oluşturmaya yönelik kimi zaman da yargı organlarını zorlamaya yönelik olmuştur.

Bilindiği üzere özellikle Mavi Marmara sürecinden bu yana İsrail Türkiye içinde ve dışında İHH’ya ve yöneticilerine yönelik iftira, itibarsızlaştırma, tehdit, birçok yöntem kullanarak zarar vermeye ve önünü kesmeye çalışmaktadır. İsrail Mavi Marmara gemisine yönelik saldırısından dolayı yalnızlaşmakta ve yalnızlaştıkça hırçınlaşarak çeşitli yollara başvurmaktadır. Ancak bu girişimler çoğunlukla başarısız olmaktadır. Son olarak da HaberTürk Gazetesi’nde çıkan haberle İHH Başkanı Bülent Yıldırım hakkında El Kaide’ye para aktardığı gerekçesi ile bir soruşturma başlatıldığı şeklinde bir haber yayınlanmıştır. Daha önce çeşitli yollarla Vakfımıza Vakıf hakkında El Kaide’ye destek verdiği gerekçesi ile soruşturma açılacağı ve bunun için tuzaklar hazırlandığına dair bazı haberler ulaşıyordu. Ancak gazetede çıkan bu haber habere imza koyan muhabir tarafından en hızlı tekzip edilen haber olmuştur. Haberde imzası bulunan gazetecilerden Hilal Öztürk ve Bülent Ceyhan’a haber kaynağı sorulduğunda haberin çıktığı sabah Bülent Ceyhan “Başsavcılık ve İstanbul emniyeti yalanladı böyle bir soruşturma yok” diye kendi haberini tekzip etmiştir.

Biz bu haberde geçen iddiaların tamamını reddediyoruz. Açıkça da belirtiyoruz ki böyle bir soruşturma yada araştırma da yoktur. Emniyet yetkilileri de İstanbul Cumhuriyet Savcılığı da böyle bir soruşturma olduğuna dair haberleri yalanlamıştır.

Haberin özellikle İsrail’de Mavi Marmara saldırısının sorumlularından olan komutanlar hakkında açılan dava ve İsrail içerisinde çok yoğun tartışma oluşturan rapordan sonra çıkması rövanş alma gayreti olarak görünmektedir.

Özellikle Mavi Marmara’dan sonra çok ciddi bir şekilde yoğunlaşan bu tarz iddia ve haberleri çıkarak kişi ve kuruluşlar hakkında avukatlarımız davalar açmıştır. Açılan bu davaları kazanmış hem haberler tekzip ettirilmiş hem de kurumlar tazminata mahkum edilmiştir. Haber Türk’te geçen söz konusu haber için de dava açılacak ve her türlü hukuk yolu kullanılacaktır.

Öte yandan haberde geçen iddialar asılsız yalan haber olsa da Türkiye dışında özellikle İsrail medyası yoğun bir şekilde bunu propagandaya dönüştürmüştür. Bu şekilde İHH’ya olan desteği kesmeyi amaçladıkları aşikardır.

Ancak dileğimiz odur ki, İHH’nın yapmış olduğu çalışmaların yetimlerin, mazlumların, muhtaç ve mağdurların hakları ve yaşamları üzerindeki faaliyetler oldukları bilinciyle bizler nasıl hareket ediyorsak bu alanda bir şeyler söyleyen medya organları da aynı hassasiyeti göstersinler. Hiçbir insanı umursamayan ve değer olarak görmeyen İsrail ve benzeri zihniyetlerin tuzağına düşmesinler ve o çarka hizmet etmesinler. Dileriz ki her kişi ve kurum da özellikle medya kuruluşları bu sorumlulukla hareket etsinler. Menfaat gruplarına, savaş baronlarına, zulüm düzeninin aktörlerine çıkar sağlamak amacıyla 11 Eylül sonrası oluşturulan konseptte olduğu gibi bu tarz suçlama konseptinin insanlığa zararından başka bir şey dokunmayacak ve gelecek nesillerin haklarını gasp etmekten başka bir işe de yaramayacaktır.

Biz biliyoruz ki bu tarz tuzak, iftira, çamur ve karalama faaliyetleri devam edebilir. Zira biz iyiliğin ve adaletin tüm insanlar için gerçekleşmesini istiyoruz. İnsanlık tarihi boyunca iyilik ve adalet tarafında olanlar var oldukça hep kötülüğün ve zulmün de tarafları hep var olmuştur. Vicdanların sesinin daha gür çıktığı, halkların sesini daha yükselttiği bir zamanda İHH bu vicdanlara ve Allahın rızası niyetine dayanarak yoluna devam edecektir.

İHH İnsani Yardım Vakfı

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024