İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH’dan Suriye’deki 37 bin 173 kişiye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki binlerce aileye çeşitli yardım malzemeleri dağıtıldı.
Suriye 05.02.2025

İHH İnsani Yardım Vakfı, ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlattığı kış kampanyası kapsamında Suriye’deki savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor. Vakıf tarafından Kampanya çerçevesinde, Suriye’nin çeşitli bölgelerinde yakacak, mont, çizme, sünger yatak, soba ve battaniye dağıtıldı. Bu yardımlardan 7 bin 432 aile ve 37 bin 173 kişi faydalandı.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, kış şartlarının giderek ağırlaştığını ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olmayı sürdürdüklerini söyledi.

Tosun, halen kamplarda ve enkaz bölgelerinde yaşam mücadelesi veren insanların olduğunu anlatarak, ‘‘2024 yılının Aralık ayı başında başlattığımız kış yardım kampanyası kapsamında Suriye’nin çeşitli bölgelerindeki kamp ve yerleşimlerde yaşayan ailelere temel ihtiyaç malzemeleri ulaştırıyoruz. Toplam 1858 ton 680 kilogram yakacak, 26 bin 941 adet mont, 26 bin 373 çift çizme, 7 bin 315 adet sünger yatak, 3 bin 271 adet soba ve 37 bin 768 adet battaniye dağıttık. Dağıtımlarımızdan 7 bin 432 aile ve 37 bin 173 kişi istifade etti.’’ dedi.

3.jpg

Kış şartlarının zorlaştığına dikkat çeken Tosun, yardımların Mart ayı başına kadar devam edeceğini ifade ederek, şunları söyledi:
‘‘Havalar her geçen gün soğuyor ve kamplarda yaşayan ailelerin bu zorlu koşullarda her zamankinden daha fazla desteğe ihtiyacı var. Bu süreçte Suriye halkını yalnız bırakmayan tüm bağışçılarımıza gönülden teşekkür ediyoruz.’’

İHH, 2011 yılından bu yana Suriye’de yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Filistinli 26 bin 531 yetim çocuğa düzenli destek
İHH’dan Filistinli 26 bin 531 yetim çocuğa düzenli destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Sponsorluk Sistemi ile Filistin’de 26 bin 531 çocuğa düzenli olarak destek ulaştırıyor. İHH tarafından, 7 Ekim sonrasındaki süreçte 10 bin yetim çocuk daha tespit edilerek sponsorluk sistemine dâhil edildi. Bu çocuklardan 4 bin 700’ü için sponsor ihtiyacı sürüyor.
14.10.2025
İstanbul’da yüzlerce motosiklet ve araçla büyük Gazze konvoyu
İstanbul’da yüzlerce motosiklet ve araçla büyük Gazze konvoyu
İHH İnsani Yardım Vakfı ve AFAD arama kurtarma ekiplerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda arama kurtarma ekibi tarafından Gazze’nin özgürlüğü için motosiklet ve araç konvoyu düzenlendi. Yüzlerce aracın katıldığı ve Yenikapı Etkinlik Alanı’ndan başlayan konvoy, işgalci İsrail’in Levent’te bulunan başkonsolosluğu önünde sona erdi. Ekipler tarafından burada basın açıklaması düzenlendi.
12.10.2025
Özgürlük Filosu aktivistleri İstanbul Havalimanı’nda karşılandı
Özgürlük Filosu aktivistleri İstanbul Havalimanı’nda karşılandı
Gazze’deki ablukayı kırmak için yola çıkan ve İsrail tarafından alıkonulan Özgürlük Filosu aktivistleri Türkiye’ye döndü. Aktivistleri İstanbul Havalimanı’nda aileleri, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş karşıladı.
10.10.2025