İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İşgalin yetim bıraktığı Iraklı çocuklar hayırseverleri bekliyor
Her savaşta olduğu gibi Irak işgalinde de en büyük zararı çocuklar gördü. 16 Mart 2003 tarihinde başlayan ve 9 yıl süren işgalde 5 milyon çocuğun yetim kaldığı ifade ediliyor. Irak, bugün dünyada yeti
Irak 04.01.2012

İşgalin başladığı günden itibaren bölgede yaraların sarılması için uğraşan İHH Irak’ta toplamda 2256 yetimi sponsor aile sistemi ile düzenli yardımlarla destekliyor. Vakfımız ayrıca Ramazan ve Kurban Bayramı dönemlerinde bölgeye ziyaretler gerçekleştirerek, iftar organizasyonları, bayramlık kıyafet, kumanya ve kurban dağıtımı gibi çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyor.

Bunun yanında İHH’nın bölgedeki partnerlerinden Happy Family Organization Relief And Development adlı yardım kuruluşu da Diyala bölgesinde özellikle yetimlere ve ailelerine yönelik çalışmalar yapıyor. Sadece Diyala bölgesinde 871 yetim çocuk Türkiyeli hayırseverlerin desteğiyle büyüyor. Bu çocuklarımıza aylık yardımların düzenli bir şekilde ulaşmasını sağlayan Happy Family Organization Relief And Development çocuklar ve ailelerine yönelik eğitim ve meslek edindirme gibi çeşitli projelere imza atıyor. Ancak Irak’ta daha milyonlarca yetim var. Hepsi de hayırseverlerin kendilerine yardım eli uzatmalarını bekliyor. İHH’nın 2007’den itibaren sürdürdüğü Sponsor Aile Sistemi ile aylık 90TL ödeyerek bu çocukların aylık eğitim, barınma, gıda ve sağlık gibi yaşam masraflarına katkı sağlamak mümkün.

Bilanço ağır

Toplamda 1 milyon 200 bin Iraklının öldüğü tahmin edilen işgalin bilançosu oldukça ağır. Özellikle eşlerini kaybeden kadınlar ve babalarını ya da tüm ailelerini kaybeden çocuklar için maalesef hayat mücadelesi savaşla birlikte bitmiyor. Her ne kadar bölgede çalışma yapan çeşitli yardım kuruluşları bulunsa da halen devam eden kaos ortamı ve hizipleşme ülkenin savaş sonrasında normale dönmesi ve toplumun zarar gören kesimlerinin rehabilitasyonu için kalıcı projelerin hayata geçirilmesini nerdeyse imkansız kılıyor.

Siz de bir yetime Sponsor Aile olmak isterseniz Tıklayın

Online Bağış için Tıklayın

Banka Hesap Numaraları için Tıklayın

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024